Őrségi Református Egyházmegye

Koncert a mi édes gyermekünkért, az új orgonáért

2017-10-03 11:11:26 / őrségi admin

A szombathelyi református gyülekezet 2017. október 21-én rendezi meg „Hajnali harmat" című ünnepi hangversenyét, mellyel tiszteleg a Reformáció 500 éves évfordulója előtt és egyben ez a zenei est az ilyenkor szokásos jótékonysági céllal megrendezésre kerülő gyülekezeti alkalmunk is.

Az idei immáron megszakítás nélkül a 14. a sorban. A családias, kis létszámú és csak a gyülekezetünk tagjait érdeklő kamaraest, az idők során telt házas nagy koncertté nőtte ki magát - mondhatni Szombathely egyik kulturális színfoltja lett.

A jótékonykodás célja és kedvezményezettje mindig rászoruló gyermek, vagy gyermekekkel foglalkozó intézmény. A kezdetektől idáig összegyűjtött több mint 2 millió forintból már sok kisgyermek örömére szolgáltunk.

A Reformáció 500. évfordulóján úgy gondoltuk, hogy kivételt teszünk. Az idei évben nem más gyermekek, hanem kicsit magunk felé, a mi édes gyermekünk - a jövőbeli új orgonánk - felé hajlik majd a kezünk. Így e koncert bevétele az „Új orgonáért alapítvány" bankszámlájára fog kerülni.

Kísérő rendezvényünk egy orgonatörténeti kiállítás, melynek megnyitására a zenei esemény után kerül sor.

Mindenkit várunk szeretettel.

Áldás békesség, Dugonics Katalin