Őrségi Református Egyházmegye

Bekapcsolódva az együtt imádkozásba

2018-03-10 17:55:12 / Bódis Tamás

Minden évben március első pénteki napján együtt imádkozik a világ. Ebbe az globális, láthatatlan, de mégis érezhető erőtérbe kapcsolódhattunk be mi is Zalaegerszegen, az evangélikus, katolikus és a református felekezetek tagjai közösen.

Az előkészületekben Suriname országát elevenítettük meg az asztali dekoráción: víz, homok és fa került rendhagyó módon az asztalra. Az újrahasznosítás jegyében műanyag flakonokból készült, orchideára emlékeztető virágokból állt az egyszerű, de nagyszerű dekoráció. Az országismertetőben is elhangzott környezetvédelmi és újrahasznosítást kérdésekre hívtuk fel ezzel a figyelmet.

A liturgiában az idei évben a Zalaegerszegi Református Egyházközség asszonytestvérei szolgáltak.Az igehirdetés szolgálatát Zsugyel-Klenovics Katalin pusztaszentlászlói evangélikus lelkész végezte. A prédikációban rámutatott arra, hogy a mi Istenünk a „luxus Istene". Hiszen elég csak körbe néznünk a teremtett világban, és rácsodálkoznunk annak gyönyörűségére és szépségére. De ez az „isteni luxus" megjelenik az újszövetségi történetekben is, ahol Jézus egyáltalán nem fukar kézzel osztja a kenyeret az 5000 embernek, és példázatában ilyen luxusba helyezi vissza a tékozló fiút a szerető édesapa. De a legnagyobb isteni luxus mégis az az embert megmentő isteni szeretet, amit Jézus Krisztus kereszthalálában láthatunk.

A tartalmas igehirdetés után közbenjáró imáinkban a suriname-i asszonyok imádságaival könyörögtünk Értük és értünk.

Az alkalom után megismertük a helyi konyha specialitásait, melyet szeretetvendégség követett.

Hodánics-Biró Tünde

Zalaegerszeg


Galéria

01 02 03 04 05