Őrségi Református Egyházmegye

Kisköri női imanap Kerkafalván

2018-03-26 19:09:14 / Bódis Tamás

Március 9-én ismét találkoztak asszonytestvéreink a (szécsi)szentlászlói, szentgyörgyvölgyi, bajánsenyei és a kerkamenti gyülekezetekből. E mostani asszonykonferencia immáron az ötödik alkalom volt a női imanapok keretében, melyen 44 fő vett részt. A találkozó fontos szerepet tölt be a kisköri gyülekezeteink közti kapcsolatok ápolásában, valamint az imaközösség megtapasztalásában.

Szakál Anikó, Bajánsenyei lelkipásztor vezetésével ismerkedhettünk meg egy távoli országgal Suriname-vel. Gyülekezeti asszonytestvéreink beszámolói segítettek belehelyezkednünk e távoli világ asszonyainak mindennapjaiba. A korábbi közös rendezvényeinken már megszokott módon, most is sor került gasztronómiai kóstolóra Suriname finomságaiból és ezen receptek megosztására is.

Rozgonyi Emőke szentgyörgyvölgyi lelkipásztornő a teremtéstörténet igéit magyarázva irányította figyelmünket a teremtettségünkből fakadó felelősségünkre. Isten rendben teremtette az embert, figyelnünk kell Őrá és mindarra, amit ránk bízott, hogy isteni rendben élve életünket, rendet hagyjunk magunk körül, környezetünk, emberi kapcsolataink és az Istennel való kapcsolatunkban is. Áldásként éltük meg a közösen elmondott imádságokat, melyekben szintén jeleskedtek az asszonytestvérek. „Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének." Jakab levele 5, 16.

Perselyes adományunkkal, mely harminckétezer forint lett, a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközség hátrányos helyzetűeket segítő ökogazdálkodási projektjéhez járulunk hozzá. Köszönjük a hozzájárulást, a szorgalmat, a rendezvényhez nyújtott minden segítséget.

László Tiborné, Kerkamenti gondnok


Galéria

. .. ...