Őrségi Református Egyházmegye

Szeretethíd Szombathelyen

2018-10-01 09:17:36 / Bódis Tamás

A szombathelyi reformátusok idén májusban két esemény kapcsán vehettek részt a Szeretethíd Református Önkéntes Napok rendezvényén.

Május 26-án szombaton a rumi állami gondozásban élő fogyatékos gyerekeket látogattuk meg, május 28-án hétfőn délután pedig a Gagarin úti Szakosított Szociális Intézet lakóit örvendeztettük meg egy irodalmi összeállítással.

Rumba maroknyi, 8 fős csapatunk érkezett sok finom házi süteménnyel és még több játékkal, no meg jó kedvvel, örömmel, energiával, amire szükségünk volt bőven, mert az ott töltött másfél-két óra alatt a gyerekek végig „műsoron tartottak" bennünket: volt közös kirakózás, szappanbuborék-fújás, fogócska, bújócska és mindeközben sok-sok szeretetteljes ölelés. Búcsúzáskor a gyerekek megígértették velünk, hogy minél előbb visszatérünk hozzájuk, ha lehet, már másnap, de jó lesz a jövő héten is.

A szociális intézetbe pedig egy olyan hangjátékkal készültünk, amely József Attila életének egy hétköznapjáról szólt, Rozán Eszter feldolgozásában. A hangjáték előtt egyik lakó kérte, hadd szavalhassa el kedvenc József Attila versét, a „De szeretnék gazdag lenni" kezdetűt, majd elkezdődött a valós életrajzi elemeken alapuló történet József Attiláról, Szántó Juditról, József Jolánról és József Etáról, illetve a tortáról. A hangjáték után a Kertész leszek című verset hallhatta és mondta együtt a közönség az előadóval, majd egy rövid zenés műsor ismert és új dalokkal, ukulele kíséretében. Emelkedett hangulatban zártuk műsorunkat, amely után több lakó is odajött hozzánk, s jegyezte meg, hogy visszahoztuk a fiatalságát, és jöjjünk máskor is, amikor csak tudunk.

Ez volt az idei Szeretethíd Szombathelyen! „Aki mást felüdít, maga is üdül." Példabeszédek 11:25

Gombos Katalin

Forrás: http://www.szombathelyref.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=454:2018-07-17-15-01-31&catid=35:aktualis-hirek&Itemid=1


Galéria

. ..