Őrségi Református Egyházmegye

Tanévet zártunk a Kishegyen

2018-10-01 09:27:10 / Bódis Tamás

Kishegy Bajánsenyén fogalom. A faluban három helyen van szőlőhegy, melyek közül a Kishegy a legnépszerűbb, és legrendezettebb. Gyönyörű környezet, csend, tiszta levegő fogadja az idelátogatókat.

Ezt a csendet törtük meg kissé az idén június 17-én, mert ott tartottuk a hittanosok tanévzáró istentiszteletét.

A szabadtéri istentiszteleten hittanosaink és szüleik is nagy örömmel vettek részt.

Az istentisztelet központi üzenete az volt, hogy „Értékes vagy." Igen, értékesek vagyunk mindannyian, hiszen Isten teremtett minket. Szépnek lát, és nagyon szeret minket. Annyira, hogy Jézus Krisztus az életét adta értünk, hogy nekünk örök életünk legyen. Ezt az üzenetet támasztotta alá MAX Lucado: Értékes vagy c. meséje is, ami szintén elhangzott az istentiszteleten.

Az istentiszteletet követően ügyességi és szellemi vetélkedőt rendeztünk a gyerekeknek, majd mire mindenki megéhezett, presbiter testvéreink jóvoltából elkészült a finom bográcsgulyás, melyhez az asszonyok pogácsát és süteményeket kínáltak.

Örömmel emlékezünk vissza erre az alkalomra. Más volt, mint a templomban, és ott, az Isten által alkotott csodálatos természetben talán könnyebb volt ráhangolódni, és megérteni, hogy mennyire hatalmas az Isten, és mennyire szeret minket embereket, akik mindannyian értékesek vagyunk számára.

Szakál Anikó Gyöngyi