Őrségi Református Egyházmegye

Világimanap Zalaegerszegen

2019-04-13 20:25:05 / Bódis Tamás

A nők ökumenikus világimanapját hagyományosan együtt ünnepli Zalaegerszegen az evangélikus és református gyülekezet.

Az idén az evangélikus testvérek adtak otthont az imanap alkalmának. A budapesti előkészítő konferencián református asszonytestvéreink vettek részt, ahol a sütemény sütő versenyre a Lendvai kocka" nevű süteménnyel neveztek be, és dobogós helyezést értek el.

 

Az imanapi alkalomra február 28-án délután 5 órától került sor. Az igehirdetés szolgálatát Hodánics-Biró Tünde református beosztott lelkipásztor végezte a nagy vacsora példázatáról. Igehirdetésben elmondta, hogy milyen boldogok, azok, akik meghallják és elfogadják Isten országának meghívását. Örömmel üdvözölte azokat, akik azon az estén is meghallották a hívó szót.

 

Az imanapi összejövetelünk meghívott vendége volt Rozgonyi Emőke lelkipásztor a szlovéniai Muravidékről, akik férjével Bódis Tamással immár 10 éve szolgálnak Szlovénia magyar lakta vidékén pásztorolva az ott élő szórványban, kisebbségben élő református testvéreket. Beszámolójában Szlovénia országismertetőjén túl a muravidéki magyarság egyházi életéről is szól.

 

Így könyörgésünkben informálva imádkozhattunk határokon túl élő magyar testvéreinkért is.

 

Az összejövetel szeretetvendégséggel zárult, ahol az evangélikus asszonytestvérek szorgos kezeinek munkája nyomán megkóstolhattunk néhány szlovén ételkülönlegességet.

 

Hodánics Biró Tünde (Zalaegerszeg)

Galéria

.. ... ....