Őrségi Református Egyházmegye

Közös istentisztelet (Szécsi)Szentlászlón

2019-07-15 09:22:16 / Bódis Tamás

Május 26-án Szentlászlóra látogatott a szentgotthárdi gyülekezet. A két gyülekezet közötti kapcsolat emlékeim szerint 2010 óta erősödik. De nem csak a kapcsolat erősödik találkozásaink alkalmával, hanem hitünk is, hiszen találkozásaink mindig a vasárnapi istentiszteletre esnek.

Létszámát tekintve mind a két gyülekezet kicsi, így képesek vagyunk úgynevezett kihelyezett istentisztelet megszervezésére. Ezt azt jelenti, hogy az év egy napján nem a saját templomunkban tartjuk az alkalmat, hanem a testvérgyülekezet templomában. Ilyenkor a tele templom látványával, testvéreinkkel való találkozással, az igehirdetéssel erősödik hitünk is.

 

Szentgotthárdról idén is szép számmal érkeztek, legnagyobb örömünkre. Az igét Nt. Sisakné Páll Klára hirdette, az új orgonánkat Dr. Juhász Sándor szólaltatta meg. Az igehirdetés az 5Móz 11:1-12 alapján Isten gondviselésére hívta fel a figyelmet testi és lelki értelemben egyaránt példaként tekintve Egyiptom és Kánaán termőföldjét. Fel kell ismernünk a kegyelem áradását életünkben és hálát kell tudni érte adni.

 

Az istentisztelet után most is lehetőség volt egy kicsit beszélgetni, ismerkedni, életünk ügyes-bajos dolgait megvitatni és természetesen hálát adni Istennek testvéreinkben megnyilvánuló kegyelméért.

 

Bódis Tamás lelkipásztor