Őrségi Református Egyházmegye

Kirándulás Budapestre

2019-07-15 09:36:41 / Bódis Tamás

Még bent jártunk a télben, január eleje volt, amikor a presbitérium elhatározta, hogy szervezzünk kirándulást a fővárosunkba. Nagyon örültünk, amikor 48-an jelentkeztek a településünkről, gyerekek- közép korúak-nyugdíjasok egyaránt. Így május 18-án, a sok esős nap után egy szép szombati kora reggelen útnak indultunk.

Délelőtt a Szépművészeti Múzeumba látogattunk el, ahol szinte kevésnek bizonyult az a három óra, amit eltöltöttünk a festmények, szobrok, és az antik világ kincsei között. Még egy időszaki kiállítást is megtekinthettünk, ahol a Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet című tárlat a reneszánsz mester és kortársai nyolcvan művét mutatta be. Élményekkel feltöltődve buszoztunk át a budai Várnegyedbe. Itt a szabad program keretében mindenki sétálgathatott az ódon falak között, a Mátyás templom, Sándor palota, Várkert Bazár és egyéb látnivalók mellett a Halászbástyáról gyönyörködhettünk szép fővárosunk látképében.

 

Éhségünk és szomjúságunk csillapítására természetesen az éttermekbe, cukrászdákba, kis talponállókba is betérhettünk. Nagyon jó hangulatban telt el a nap, ami még hazafele a buszon csak fokozódott. Megígértük, jövőre lesz folytatás, hazánk egy más táját látogatjuk meg.

 

Ferincz Gyuláné