Őrségi Református Egyházmegye

Kercaszomor

2019-07-15 09:50:43 / Bódis Tamás

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!" Fil 4: 4-9

yülekezetünkben sok alkalom van, amelyeken megismerhetjük gondviselő Istenünk szeretetét. Külön öröm számomra, hogy mindezekben megélhetjük közösségünk összetartó erejét és örömeit. Felséges dolog, hogy programjaink megvalósításában presbitereink, civil szervezeteink, polgármestereink (díszpolgáraink), felkérés nélkül szervezik, és megvalósítják a közösségünk örömére és Isten dicsőségére. Hálát adunk Istennek, hogy presbitereink, gyülekezeti tagjaink társadalmi feladataikat is ellátják, sokszor nagy áldozatot hozva a közösségünkért.

 

Néhány program a teljesség igénye nélkül:

Ádventi készülődés felnőttekkel és gyerekeinkkel, ádventi koncert a templomban, karácsonyi ünnepi műsor és ajándék osztás gyerekeknek és öregeknek, Óesztendő búcsúztatás- Újesztendő köszöntés, ökumenikus imahét záró rendezvénye, farsangi mulatság, hagyományos disznóvágás, Kercaszomor a Legbátrabb Falu Ünnepe, XI. Református Bál, böjti esték, húshagyó kedd, egészségmegőrző esték (hét főorvos előadása), húsvéti készülődés a gyerekekkel, nemzetközi bormustra, perec ünnepe, fazekas fesztivál, gyereknap, falunap... És szinte mindez, gyülekezetünk mindhárom községében megrendezésre kerül.

 

Istennek adok hálát és azokért is, amelyeket fel sem soroltam, és köszönöm presbitereinknek és gyülekezeti tagjainknak áldozatos és szeretetteljes munkájukat.

 

Az elmúlt hónapban négy gyermek részesült a keresztség szentségében, továbbá hat ifjú szív tett bizonyságot hitéről Isten és a gyülekezet színe előtt.

 

Levendula szüretet és feldolgozását szervezzük a templomkertben, perecsütést, kenyérsütést, lekvár főzést, szörpök készítését, hagyományos ételeink bemutatását mindezt, gyermekeinknek, közösségünk örömére és Isten dicsőségére...

 

SDG

 

Ozsváth Imre lelkipásztor

 

Fotókat készítette: Fehér István, Ozsváth Mózes.

 


Galéria

. .. ... .... ......