Őrségi Református Egyházmegye

„...beteg voltam, és meglátogattatok...” Mt 25,36

2019-07-15 09:56:38 / Bódis Tamás

Beteglátogatás! A Zalaegerszegi Megyei Kórházban évtizedek óta végzi szolgálatát a helyi református gyülekezet beteglátogató csoportja. Ha szeretnék, hogy református lelkész vagy gyülekezeti tag meglátogassa beteg hozzátartozóikat, akkor azt jelezzék a 0692/596969 számon vagy a zalaegerszeg@reformatus.hu email címen.

Egyházközségi alkalmainkat is hirdetem a kórházban lévőknek hiszen a templom 20 méter távolságra van a kórház bejáratától. Kedd: 15.30 beteglátogatás Kedd: 17.00 bibliaóra Vasárnap: 10.00 istentisztelet

 

A kórház épületén belül csak római katolikus misék vannak. Református kórházlelkész még nem végez szolgálatot de az utóbbi 1 év során felettes egyházi vezetőink már kidolgozták a kórházlelkészi szolgálat kereteit. Lehet, hogy a következő évben újabb konkrétumokat is tudunk majd... A templom közelsége azonban lehetőséget ad arra, hogy amennyiben képesek vagyunk rá, akkor részt vegyünk az igei alkalmakon (pont annyit kell sétálnia egy betegnek, mint egyik kórházi épületből a másikba egy kivizsgálásnál).

 

Jobbulást kívánva minden beteg embertársunknak:

 

Hodánics Péter lelkipásztor Zalaegerszeg