Őrségi Református Egyházmegye

Őrségi hittanverseny

2019-07-15 10:15:29 / Bódis Tamás

Az idén Zalaegerszeg adott otthont az egyházmegyei hittanversenynek, amelyre 11 csapat közel 50 hittanosa nevezett, s amelyen a kísérőkkel együtt mintegy 80 fő vett részt.

A várva várt megmérettetésre olyan bibliai történetekből kellett felkészülni a gyermekeknek, melyekben gyermekek szerepelnek. Otthon, előre elkészíthető rajzokért is külön plusz pontokat lehetett kapni. A verseny rövid templomi áhítattal kezdődött, melyet Hodánicsné Bíró Tünde, zalaegerszegi Nagytiszteletű asszony tartott. A verseny szervezője, Németh Tamás celldömölki lelkipásztor ismertette a játékszabályokat, majd útnak indultak a csapatok, a város négy pontjára kijelölt állomásokra, ahol különböző szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldani. Volt teszt, memoriterfelmondás, szókereső feladatok ill. célba dobás. A finom ebédet követően a versenyzők már izgatottan várták az eredményhirdetést, melyre a helyi gyülekezet segítőinek is köszönhetően hamarosan sor is kerülhetett. A legjobban a legnépesebb küldöttséget képező sárvári hittanosok szerepeltek, akik az alsósok kategóriájában az első két helyet szerezték meg (harmadikak lettek a becsvölgyeiek), míg a felsősök között a helyi egerszegi csapat mögött a képzeletbeli dobogó 2.és a 3. fokára állhattak fel!

A jó hangulatú együttlét az oklevelek és a jutalmak kiosztásával, valamint a szervező lelkész áldásmondásával fejeződött be!

 

Németh Tamás Celldömölk