Őrségi Református Egyházmegye

Presbiteri konferencia - Zalaegerszeg

2022-09-30 22:36:22 / Sisak László

A barátságtalan őszi idő ellenére közel 100 presbiter és érdeklődő gyülekezeti tag jött el szeptember 17-én Zalaegerszegre, az Őrségi Református Egyházmegye presbiteri konferenciájára. Az alkalom mottója „A presbiter mint Isten titkainak sáfára” volt.

Az áhítatot Hodánics Péter Csaba helyi lelkész tartotta a Bibliaolvasó Kalauz szerinti napi ige (2Kor 4,7-18) alapján. Presbiteri tisztségünk szolgálatunk törékeny cserépmivoltát emelte ki. Ezt követően az egyházmegye elnöksége Szabadi István esperes és Juhász Sándor köszöntötte az egybegyűlteket.

 

A konferencia meghívott előadója Marco de Leeuw van Weenen volt, aki a Tolnai Református Egyházmegye missziói előadója. Holland származású, és 1999 óta él feleségével Magyarországon.

 

 

Kitűnően beszél magyarul és jól ismeri a magyarországi gyülekezeti viszonyokat is. Sok humorral és gyakorlati példákkal szemléltetve tanított bennünket arról, hogyan lehetünk mi jó sáfárok a közösségeinkben. Az előadás második részében egy missziói munkaterv terveztet tárt elénk, hogyan lehetne megtervezni, megszervezni az egyházközségek életét egy évre lebontva. A konferencia a zalaegerszegiek vendégszeretetét bizonyítva gazdagon terített asztalok mellett ért véget, ahol még hosszasan beszélgettek presbitereink egyházmegyénk jövőjéről. Az előadás az alábbi linken meghallgatható:

https://marko.reformatus.hu/Eloadasok/Tematikus/Kepzes/MLW20220917.mp3

 

 

 

Hodánics-Biró Tünde, beosztott lelkipásztor (Zalaegerszeg).