Őrségi Református Egyházmegye

A zalaegerszegi delegáció beszámolója a dunántúli református családos táborról

2023-08-24 13:14:20 / Sisak László

Az idei évben is képviseltette magát egyházközségünk 8 családdal a Dunántúli Református Egyházkerület családos táborában Balatonfenyvesen. Ez eddig rekordnak számít a gyülekezetből érkező családok létszámában.

 

Idén a „Ház, Haza, Egyház” témakörét jártuk körbe. Az előadások és áhítatok is ezt a témát ölelték fel. A napot reggeli után egy közös áhítattal kezdtük. Délelőtt „kötött” programokon vehettünk részt. Az óvodáskorú és általános iskolás gyerekeknek foglalkozások, a konfirmált fiataloknak ifi közösség volt. A felnőtteknek érdekes előadások, valamint kiscsoportos foglalkozások, beszélgetések voltak. Délelőtti előadóink: Berkesi Judit sportriporter, Balog Zoltán püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, valamint Sohajda Levente göncruszkai lelkipásztor. Két előadás érintett meg legjobban. Az egyik Berkesi Judit előadása volt. Nagy figyelemmel hallgattam az ő életútját és azt, hogy hogyan vált sportriporterré. A másik pedig Sohajda Levente beszámolója volt a göncruszkai gyülekezet feltámasztásáról és annak jelenlegi életéről. Szerintem sok ember számára példaértékű az ő kitartásuk és hivatástudatuk.

 

A délelőtti programokat és az ebédet követően kezdődtek a szabad programok. Ilyenkor a tábor nagy része birtokba vette a táborhelytől 200 méterre található szabadstrandot. A közös fürdésekre örömmel emlékszik a tábor minden tagja. A fürdés mellett zumba, karkötő készítés, csillámtetkó, henna és szülők-gyerekek focija is volt a délutánonként.

 

Az izgalmas esti programokból sem volt hiány. Bábszínház, filmklub, kerekasztal beszélgetés, Pintér Béla koncert és utolsó este táborzáró vetélkedő kötötte le a tábor lakóit. Az utóbbi nagy lázban tartott mindenkit a hét folyamán, ugyanis idén a csapatoknak filmet kellett forgatniuk. Jó volt látni, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig, mindenki ugyanannyi energiát tett bele a forgatásba. Ennek meg is lett az eredménye. Minden film – kis túlzással – hollywoodi minőségben jelent meg a tábori filmvásznon. A hetet vasárnap közös istentisztelettel zártuk, amely segített elmélyíteni bennünk a szerzett és átélt élményeket. Egyszerre vettünk levegőt, együtt dobbant a szívünk és mindannyian szívből énekeltünk az istentiszteleten. Egy családdá kovácsolódtunk, megtanultuk egymás szokásait, minden percben figyeltünk egymásra. Úgy érzem ez volt a hét méltó zárása, s a kapott ige célba ért „Épüljetek fel lelki házzá!” (1Pt 2,5).

 

 

Szeretnénk megköszönni a szervezőknek, a helyet biztosítóknak, de legfőképpen a Jó Istennek, hogy idén is ott lehettünk a táborban.

 

Süle Zsolt, gimnáziumi tanuló, Zalaegerszeg

 

Fotók: Szenenkó Iván