Őrségi Református Egyházmegye

Gondnoki konferencia az Őrségben

2024-04-24 17:28:56 / Sisak László

2024. április 6-án, szombaton került megrendezésre az Őrségi Református Egyházmegye gondnoki konferenciája, melynek ez alkalommal Sárvár adott otthont.

 

Ezen esemény a tisztújítások után megújult főgondnoki, gondnoki kar első seregszemléje volt egyházmegyénkben. Ezért is különösen örömteli, hogy egyházközségeink világi vezetői közel teljes létszámban megtisztelték jelenlétükkel.

 

 

A konferencia címe: „Gyülekezetek és közegyház – helyünk, szerepünk, szolgálatunk a mai magyar társadalomban”. A házigazda egyházközség nevében Szentgyörgyi László lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd Hajdú Zoltán Levente, az MRE Missziói Szolgálat szolgálatvezető főigazgatója tartott áhítatot. Az áhítat után egy előadást hallgathattunk meg a Missziói Szolgálat működéséről főigazgató úr tolmácsolásában.


 

Az előadást követően dr Juhász Sándornak, az Őrségi Református Egyházmegye főgondnokának zenei szolgálata következett, majd dr Duráczky Bálint a KRE BTK tanára, a Missziói Szolgálat egyházszociológiai szakértője tartott előadást a népszámlálással kapcsolatos református összefüggésekről. Az előadások után megadatott a kérdezés lehetősége, előadók és hallgatóság között élénk eszmecsere alakult ki. A konferencia Szabadi István esperes záró gondolatai után közös ebéddel zárult.

 

 

Szentgyörgyi László, sárvári lelkipásztor

 

Fotók: Kiss-Somogyi Judit, sárvári főgondnok-helyettes .

 

 

Galéria

GF1.jpg GF2.jpg GF3.jpg GF4.jpg GF5.jpg GF6.jpg GF7.jpg GF8.jpg GF9.jpg GF10.jpg GF11.jpg