Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola

XII. "Pálóczi Kupa" - 2023. május 13.

2023-05-24 10:29:02 / Kerekesné Pytel Anna

2023. május 13-án került megrendezésre Csurgón a XII. "Pálóczi Kupa" Tanulmányi Tánciskolás Táncverseny, melynek a Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola adott otthont.
A versenyt az alapfokú művészeti iskolákban tanuló társastánc tagozatos diákoknak írjuk ki évente egyszer.

Az idei évben 14 kategóriában (szóló és páros (fiú-lány, lány-lány) összesen 101 gyermek mérte össze tudását kezdő, haladó, junior és ifjúsági kategóriában standard és latin táncokban valamint kűrökkel és formációkkal is bemutatkoztak. Idén először moderntánc is színesítette a versenyt.

Érkeztek táncosok a kaposvári Ametiszt TSE-ből, a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, a szigetvári Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskolából, a kaposmérői Mikrokozmosz Református Alapfokú Művészeti Iskolából, a kaposvári NDC DANCEstudio-ból, a pécsi Ritmo Sporttánc Egyesületből, a nagyberki Szász Endre Általános és Művészeti Iskolából és iskolánkból.

A nap végén kiosztásra került 39 arany minősítés, 31 ezüst minősítés és 3 bronz minősítés ezenfelül I. helyet szerzett tizennégy , II. helyet tizennégy és III. helyet tizenkettő versenyző szóló / páros versenyben, kűr és formáció számban.

Pontozó bírók: Dr. Monostori Veronika, Horváth Dávid és Kaszás Levente
Számláló: Karf Olga

Közönségdíjban részesült a nézők leadott szavazati alapján a 83. rajtszámmal versenyző Lakner Zoé („Legszimpatikusabb”), valamint a 24. rajtszámmal versenyző Vörös Bence – Müller Anita páros („Legszimpatikusabb pár”).

Köszönjük támogatóinknak (Csurgó Város Önkormányzata; Kolping Nagyváthy János Technikum, Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium; Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola) valamint a verseny szervezésében és lebonyolításában résztvevőknek, hogy munkájukkal hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.

 

Képeket készítette: Pápa Gábor; Pálóczi AMI

 

További képek a lenti linken:

Galéria

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .