Pályázati Lehetőségek Honlapja

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram / ZFR-KAZ/14

2014-10-06 16:14:10 / Refdunántúl Adminisztrátor

Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Határidő: 2015.01.31

Érvényes: 2015.01.31

Tárgymutató: kazáncsere, fűtéskorszerűsítés / ZFR-KAZ/14

Pályázhat: Azon magánszemélyek, akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai

Pályázatot benyújtani, legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező, önálló (lakásfűtő / lakásfűtő és használati melegvíz termelő) gépészeti egységgel rendelkező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújtanak be pályázatot.

Támogatható tevékenységek köre: 
A pályázat keretében, minden olyan a kazáncserével összefüggő, minden olyan tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energetikai megtakarítást eredményező, hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítvánnyal igazolható. 
Használt eszközök beépítése nem támogatható.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség (elismerhető kivitelezési költségek + szakértői díjak) 40%-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 650 000 forint.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zfr-kazancsere.hu) keresztül nyújthatja be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus és pályázati portál regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló lakás - tulajdoni lapon szereplő - valamelyik tulajdonosa.

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei az ÉMI Nonprofit Kft. Pályázatkezelő szerv internetes honlapjáról (http://www.emi.hu) érhetőek el.