A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2017. október 8.

2017-10-10 09:25:09 / Barta Zsolt

 

Alkalmak:

Délután 2-kor is tartunk istentiszteletet.

Jövő vasárnap délelőtt és délután megszokott időben lesznek az istentiszteletek és gyermekist is.

Jövő vasárnaptól elkezdődik a konfirmációi előkészítő 9 órától a gyülekezeti teremben.

Jövő vasárnap vendég igehirdető fog szolgálni közöttünk: Peter McDowell Észak-Írországból, a tiszteletes úr régi, kedves barátja.

 

Távolabbi programok:

Október 29-én, vasárnap du. 3 órától a tatai református templomban lesz az egyházmegyei reformációs ünnepség. Aki szeretne eljönni, jelentkezzen.

 

Nov. 12-én, vasárnap fogjuk ünnepelni templomunk felszentelésének 200. évfordulóját. Gyülekezeti ebéddel egybekötött hálaadó ünnepséget szervezünk, mely itt kezdődik templomban, a Kultúrházban folytatódik két előadással, egy kiállítással, közös ebéddel, végül áhítattal zárjuk a programot. Mindenki hivatalos erre a napra. Részletek még később.

 

Adakozók:

A templomi virágokat 3 asszonytestvérünk adta.

Isten Igéjével köszönjük meg jószívű adományukat. „Jobb adni, mint kapni."

 

Mogyorósi Vilmos és felesége 25. házassági évfordulójuk alkalmából 25.000 Ft-ot adakoztak. Isten Igéjével kívánunk áldást és még sok boldog évet együtt:  „Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki őbenne bízik... Ha igazak kiáltanak, az Úr meghallgatja és minden bajukból kimenti őket. Közel van az Úr a megtört szívekhez és megsegíti a sebhedt lelkeket."

 

Egyéb:

 

Tegnap (okt. 7. szombat) huszan részt vettünk a Héhatáros Hittanos kiránduláson. Szép idő volt és szép tájon jártunk.

 

Az elmúlt csütörtökön megtörtént a templomtető azon részének a kijavítása, ahol a legkritikusabb volt a helyzet: egy kocsi ács brigád újra rakott néhány nm-t azbeszt lapokkal megszüntetve ezzel a beázást és más hibás palákat is kicseréltek.

Közben folyamatosan keressük a lehetőségeket támogatás szerzésére.

 

Presbiterválasztás: A jelölési időszaknak vége, kérjük több névvel ne keressék a bizottság tagjait. Jövő szombaton 18 órától a gyül. teremben presbiteri gyűlés lesz, ahol a presbitérium a jelöltek listáját átnézi és jóváhagyja. Ezután, várhatóan a jövő vasárnapi istentiszteleten tudjuk kihirdetni, hogy kikre lehet majd szavazni a presbiterválasztás során, ami nov. 5-én, vasárnap délelőtt, itt a templomban lesz.

 

A Tiszteletes úr Bakonyszentkirályon és Cseszneken helyettesít.