A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2018. július 22.

2018-08-03 15:20:28 / Barta Zsolt

Jövő vasárnap délelőtt a megszokott időben lesz istentisztelet. Igét hirdet Csöngedi Nikolett.

 

Fülöp Gyula és Domonkos Ildikó nőtlen fia Zsolt eljegyezte Takács Zoltán és Nagy Margit hajadon leányát, Alexandrát. Házasságukra Isten áldását július 28-án, a ránk következő szombaton a református templomban 16.30-kor kérik. Erre az ünnepi istentiszteletre szeretettel várnak minden velük örvendezőt.

 

Jövő héten szabadságon leszünk, csak szombaton nem. Mogyorósi Vilmos gondnok urat keressék, ha valami adódik.

 

Gyülekezeti kirándulás: Eger és környéke szeptember 21-23. Szállás Noszvajon, 2 és 4 ágyas szobákban. Minden reggel reggeli, pénteken egri városnézés, este borkóstolás vacsorával, szombaton szalajka-völgy, fátyol vízesés, egri vár, este lovagi étterem, vasárnap istentisztelet noszvajon, ebéd, nézegetés és hazaút. Kb 30 000, 10 000 előleg.

 

Elkészültek a gyülekezeti terem tervei, amit még a presbitériumnak jóvá kell hagynia. A külső látványterv a kijáratnál is látható.

 


Adakozók:

Szomorú szívvel hirdetem, hogy élete 68. évében elhunyt Buda János testvérünk. Emlékére felesége, Buda Jánosné 10.000 Ft-ot adományozott. Fia, ifj. Buda János és családja 5.000 Ft-ot, fia Buda Attila és családja 5.000 Ft-ot adományozott. Buda János emlékére Buda Mária Magdolna 5.000 Ft-ot adományozott. Buda János emlékére keresztlánya, Czigány Melinda valamint Czigány József és családja 5.000 Ft-ot adományozott. Sógora Czigán y Ferenc és fia Feri 5.000 Ft-ot adományozott. Isten vigasztalását hirdetjük és kérjük a minden gyászoló életében: „Mert minden test olyan, mint a fű, és minden dicsősége, mint a mező virága: megszárad a fű és virága elhull, de az Úr beszéde megmarad örökké."

 

Adakozás: Leégett, mert valószínűleg szándékosan felgyújtották, Kárpátalján a nagydobronyi cigánytelepen a református óvodát és imaházat. Nagydobrony egy színtiszta magyar település, ahol magyar nyelvű református gimnázium, egy lánygyermekeket nevelő református árvaház és az egyik legnagyobb kárpátaljai magyar református gyülekezet működik. A cigánymissziót évtizedek óta végzik a faluban. Segítsünk nekik újjáépíteni lelki otthonukat és óvodájukat! A jövő heti (júl 29-i) perselypénzt minden magyaro-i református gyülekezet nekik küldi el. Mi is.

 

HÉTHATÁR újság elvihető a kijáratnál.