A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2019. április 7.

2019-04-07 12:59:23 / Barta Zsolt

Alkalmaink:

 

Kedd 5 órától imaóra a gyülekezeti teremben.

Szombat este 6 órától istentisztelet a templomban.

Virágvasárnap, jövő vasárnap, délelőtt 10 órától istentisztelet, melyen igét hirdet Barta Lívia. Előtte 9 órától konfirmációi elkőkészítő lesz.

 

 

Nagyheti alkalmaink:

Nagycsütörtök este 6-kor úrvacsorás istentisztelet a templomban.

Nagypénteken délelőtt 10-kor istentisztelet a templomban.

Este 6-kor Passió a konfirmandus fiatalok szolgálatával.

Nagyszombat este 6-kor nagyszombati istentisztelet a templomban.

 

 

Húsvét:

1. nap de. 10 órától úrvacsorás istentisztelet a templomban.

1. nap du. 2 órától ünnepi istentisztelet legátus szolgálatával a templomban. Legátus: Kádár Roland 3. éves teol. hallgató.

 

 

Egyéb:

Május 4-én, szombaton lesz a Dunaalmási Szeretetotthonban a Nyílt nap, amikor lehet menni segíteni, dolgozni. Aki el tud menni, jelezze a lelkészi hivatalban.

 

10 éves a Református Egység napja. Ebből az alkalomból 3 napos ünnepségsorozat lesz Debrecenben. Fő programok május 18-án szombaton lesznek, melyre az egyházmegyéből közös busz indul. Útiköltség 3000 forint (a többit az egyházkerület fizeti). 5 ember jelentkezését várjuk jövő vasárnap estig.

 

Adakozók:

A templomi virág egy asszonytestvérünk adománya.

 

Farkas Lajos Isten dicsőségére 5 000 forintot adományozott.

 

Név nélkül egy család a templomelújításra Isten dicsőségére 19 000 forintot adományozott.

 

Az úrvacsorai bort Takács László adományozta, a kenyeret pedig egy keresztyén család.

Isten igéjével hirdetünk áldást az adakozóknak: Aki pedig magot ad a magvetőnek és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat és megszaporítja igazságotok gyümölcsét."

 

 

Egy testvérpár és családjuk elhunyt édesapa, nagyapa születésének 100., halálának 30. évfordulójára Isten dicsőségére 20 000 forintot adományoztak.

Isten igéjével hirdetünk vigasztalást az emlékező családnak: Jézus mondja: Atyám azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt.

 

 

Hosszú betegeskedés után 90 évesen elhunyt Balogh Imréné. Temetése hétfőn 4-kor lesz. Az istentisztelet utánaz ő emlékére fognak megszólalni a harangok.

 

 

 

 

 

Isten Igéjével szeretnénk köszönteni Mogyorósi Vilmos testvérünket 60. születésnapja alkalmából valamint, hogy 20 éve szolgálja Istent és a gyülekezetet gondnokként.

"Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk."