A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2019. október 13.

2019-10-17 09:57:01 / Barta Zsolt




Alkalmak:


Jövő vasárnap a megszokott időben, 10 órától tartunk istentiszteletet.

 

Szombaton este 18 órától istentiszteletet tartunk.

 

Két hét múlva, október 27-én vasárnap egyházmegyei reformációi ünnepséget tart a Tatai Református Egyházmegye Dorogon. Aki szeretne eljönni és együtt ünnepelni, az jelentkezzen a Lelkészi Hivatalban.

 

 

Adakozók:

 

 

Az istentiszteleten megkereszteltük Kilián László és Kiliánné Dancsó Rita kislányát, Lara Évát. Az úrasztali virágot a keresztelő család adományozta.

A templomi virágot egy asszonytestvérünk adományozta.

Liebmann Károlyné Isten dicsőségére 10 000 forintot adományozott.

Isten Igéjével kérünk áldást az adakozók életére: "Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül."

 

Pölöskei József Isten iránti hálaadásul azért, amiért az elmúlt három évtized polgármesteri szolgálatában megsegítette, Isten dicsőségére 10 000 forintot adományozott.

Isten igéjével hirdetünk áldást az adakozónak: „Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.”

 

Az elmúlt héten hirdettük a feltámadás evangéliumát Szalai Ferencné sírja mellett, aki 87 évesen hunyt el. Szalai Ferencné emlékére a családja közösen 20 000 forintot adományozott. Keresztfia Isten dicsőségre 3 000 forintot adományozott.

Isten igéjével hirdetünk vigasztalást a gyászoló családnak: "Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vígasztalásnak Istene; A ki megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vígasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket. Mert a mint bőséggel kijutott nékünk a Krisztus szenvedéseiből, úgy bőséges a mi vígasztalásunk is Krisztus által"

 

 

Egyéb:

 

 

November 16-án, szombaton kirándulást szervezünk Pápára. Indulni reggel 8 órakkor fogunk a parókia elől. 9 órától megtekintjük a református Ó templomot és Pannonia Reformata múzeumot, a Kékfestő múzeumot, a Református Teológia épületét, a Református Gimnázium épületét, valamint a mostani Reformtus templomot. Az ebédet a Gólyafészek vendéglőben fogyasztjuk el. Ezt séta követi majd a sétálóutcán és a pár éve felújított barokk főtéren. Jelentkezni 3000 Ft előleg befizetésével a Lelkészi Hivatalban lehet.