A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Hírlevél 2020 húsvétján

2020-04-08 15:44:21 / Barta Zsolt

Református Hírlevél
2020 húsvét ünnepén

 

 

Jézus erre ezt mondta nekik: „Jöjjetek, egyetek!"  A tanítványok közül azonban senki sem merte őt megkérdezni: ki vagy te? Tudták ugyanis, hogy az Úr ő.  (János 21,12)

 

 

Kedves Testvérek!

Megváltozott élethelyzetben köszönt ránk idén húsvét ünnepe, egy világjárvány közepette. Az első hírek hallatán talán nem is gondoltuk, hogy hozzánk is ideérhet és életünknek ennyire részévé válhat a félelem, az elővigyázatosság, a szétszakítottság és az aggodalom. A személyes tragédiákat és veszteségeket nem lehet statisztikában mérni. Egyszerűen fájnak és a gyász nehéz súlyát helyezik ránk.

Azonban a húsvéti öröm éppen tragédiából nő ki. A húsvéti öröm néhány törődő és aggódó asszony öröme. A húsvéti öröm egy reményvesztett tanítványi csapat öröme. Húsvétkor a legnehezebb helyzetben ajándékozta meg Jézus az övéit a Vele való közösség örömével. Nem csak egyszerűen étellel kínálta őket, hanem Önmagával, az Ővele és Őbenne megélt örömmel.


Krisztus követői először böjtölnek, azután ünnepelnek. Először a bűnbánat, a gyász, az elengedés és utána következik az öröm. Az ószövetségi nép alapélménye az volt, hogy Isten kiszabadította őket a szolgaságból. A szabadító a mennyből szállt alá, de az öröm nem. Annak súlyos könnycseppek és szenvedés volt az ára. Húsvéti örömünknek az árát Jézus fizette meg, aki mostani nyomorúságunkban is étellel és a Vele való közösséggel kínál minket. Fogadjuk el, hogy éljünk Általa! Ámen.

 

Barta Lívia, beosztott lelkipásztor

 

Imádság Nagypénteken:

Atyánk, a Te Szent Fiad könnyek között, tusakodva esedezett,

térden állva, véres verejtéket hullatva imádkozta, legyen meg a Te akaratod.

Mi fellázadtunk akaratod ellen: nem az Isten dolgaival, hanem saját dolgunkkal törődünk, dicsőségre, uralkodásra, könnyű diadalra vágyunk;

vonakodunk megtagadni magunkat, keresztünket nem akarjuk felvenni,

a világ bálványait követjük.

Napjaink üresek, súlytalanok, közönyös és rest a szívünk.

Szégyenkezve és megtörten kiáltunk hozzád: Isten, légy irgalmas, nékem bűnösnek!

Ezen a napon, amikor Fiad áldozatára emlékezünk, serkentsd fel elménket, hogy vigyázva és imádkozva kövessük Őt a szenvedés útján egészen a keresztig. Jézus nevében. Ámen

 

Dr. Barta Zsolt, lelkipásztor

 

 

Ünnepi alkalmaink:

Nagypéntek: 10.00 Istentisztelet közzététele a rédei református gyülekezet honlapján. Igét hirdet: Dr. Barta Zsolt

Húsvét 1. napja 9.00 Úrvacsorás istentisztelet közvetítése a Duna Televízióban. Igét hirdet: Főtiszteletű Bogárdi Szabó István, MRE Zsinatának lelkészi elnöke. Úrvacsorai jegyek magunkhoz vétele otthonainkban.

Húsvét 2. napja 10.00 Istentisztelet közzététele a rédei református gyülekezet honlapján. Igét hirdet: Barta Lívia

A gyülekezet honlapja: www.rede.refdunantul.hu

 

Perselypénz és egyéb adományok

Mivel a járvány ideje alatt szünetelnek a nyilvános gyülekezeti alkalmak, ezért gyülekezetünk bevételei szinte teljesen elapadtak. A kimaradó adományok számottevő hiányként fognak jelentkezni az év hátralévő részében. Ennek fényében arra bátorítunk mindenkit, hogy azokat az adományokat (perselypénz, egyházfenntartói járulék, Isten dicsőségére szánt adomány), amelyeket a gyülekezetnek szánt, ki-ki tegye félre és a veszélyhelyzet után tegye a perselybe vagy a járvány ideje alatt is fizesse be a gyülekezet bankszámlájára. (K&H bank: 10402324-50526866-56521001) A veszélyhelyzet ideje alatt beérkező adományokat is kihirdetjük valamint imádkozunk a megemlékezőkért és az adakozókért! „Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre." 2Kor 9,8

 

Járvány idején is jó tudni!

A veszélyhelyzetre tekintettel a temetéseket szűk családi körben igyekszünk megtartani. Kérjük a gyászoló családokat, hogy a haláleset bejelentését telefonon tegyék meg.

A korlátozások feloldásáig a házasulandókra szintén szűk családi körben kérjük Isten áldását.

Aki teheti, a halassza el keresztelői szándékát, hogy a keresztség kiszolgáltatása továbbra is a gyülekezet ünnepe lehessen.

 

Elérhetőségek:

A járvány idején folyamatos telefonos ügyeletet tartunk valamint az interneten is elérhetőek vagyunk. Keressenek bennünket bizalommal!

Lelkészi Hivatal: 06-34-374216, Dr. Barta Zsolt, lelkipásztor: 06-30-2446412, nt.bartazsolt@gmail.com Mogyorósi Vilmos, gondnok: 06-20-3456757

 

Csatolt dokumentumok
Hírlevél 2020 húsvétján ( 660.0 KB )
Hírlevél 2020 húsvétján belső oldal ( 627.0 KB )