Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet

Új sorozat: Hogyan vigyük be a Bibliát a beszélgetéseinkbe?

2015-02-06 20:13:14 / szentkiralyszabadja.ref.hu

Nemrég mindkét házicsoportunkban befejeztük az első félév témáját. Ez a személyes evangelizáció volt. Egy nagyszerű könyv alapján beszélgettünk erről. Az Egyesült Államok egyik legeredményesebb gyülekezetének lelkipásztora írta nagy bölcsességgel és alázattal.

 

Mondanivalójának egyik leglényegesebb és legtöbbet hangoztatott pontja, hogy legyünk barátságosak az emberekkel. Kell ezt hangsúlyozni keresztyének számára? Sajnos, kell. Mert vagy bátortalanság miatt nem barátkozik és barátságos sok keresztyén, vagy amiatt, mert felsőbbrendűnek gondolja magát azokkal szemben, akik nem hisznek, vagy nem úgy hisznek, mint ő.

 

Ha elkezdünk barátkozni, és tudunk barátságosak lenni velük, akkor már bele is fogtunk a hídépítésbe. A hídépítésbe Isten világa és az ő világuk között. Mert valahol ez az evangélium átadásának a lényege: hidat építeni Isten és az emberek világa között. Jézus ezt tette, és nekünk, akik az ő követői vagyunk, tkp. ugyanez a feladatunk.

 

Ebben a hídépítésben az egyik kardinális kérdés az, hogy hogyan hozzuk szóba a Biblia igazságait olyan emberek számára, akiknek nincs semmilyen ismerete Istenről. Ezért a februártól májusig terjedő időszakban, a szentkirályszabadjai házicsoportban erről fogunk beszélgetni, egy másik nagyszerű könyv alapján. Ezt egy keresztyén lelkigondozó, Peter Bukowski írta. A könyv témája és egyben címe: Hogyan vigyük be a Bibliát beszélgetéseinkbe?

 

Ha szeretnél elméleti és gyakorlati ismereteket szerezni ezen a területen, szeretettel várunk péntekenként 18:00-tól a parókián!

 

Szűcs László lelkipásztor