Tatai Református Egyházmegye

Neszmélyi hálaadó istentisztelet

2013-11-23 00:19:27 / Nagy Attila

Megújult a parókia - „Ez az az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vígadozzunk és örüljünk ezen!" (Zsolt 118: 24) Ez az Ige szerepelt azon a meghívón, melyet Presbitériumunk kiküldött meghívott vendégeinknek, a gyülekezeti tagoknak, a megyebeli gyülekezeteknek. Novembert 10-én délután a Neszmélyi Gyülekezet hálát adott a 2010-2013 között elvégzett, nagy volumenű munka elvégzéséért: a parókia teljes külső-belső felújításáért.

Az istentiszteleten igét hirdetett Máté László, a Tatai Egyházmegye esperese, aki a napi igét olvasva ( János 14: 1-3) szólt a hajlékról, melyet felújítottunk és a gyülekezet megújult otthonává lett- és a hajlékról, melyet Isten készített számunkra a mennyei valóságban. Az istentiszteleti alkalmon énekekkel szolgált a Neszmélyi Gyülekezet Férfikara. A Launai Miklós Református Iskola tanulói és tanárai pedig szavalatokkal és ifjúsági énekekkel köszöntötték a gyülekezetet.

Molnár István, a gyülekezet gondnoka számolt be a három év munkálatairól, külön köszönetet mondva a gyülekezet áldozatos tagjainak, illetve a gyülekezethez nem tartozó, de a közösségért aktívan segítséget adni tudó testvéreinknek. A beruházás összességében 11.000.000,- Ft-ba került, melyből a gyülekezet pénzbeli önereje majdnem 2.500.000,- Ft volt. 4.700.000.- Ft-ot külső segítségként kaptunk (pályázat, egyházmegyei segély, önkormányzati segély), a fennmaradó 3. 800.000,- Ft pedig az önkéntes munkapénzbeli értéke ( több, mint 2500 munkaórát jelent!!). Mindezt egy olyan gyülekezetben élhettünk meg, ahol a választói névjegyzékben összesen 156 név szerepel! Soli Deo Gloria!- fejezte be beszámolóját a gondnok.

 

 

 

A meghívott vendégek közül ketten köszöntötték a népes gyülekezetet: Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője és Janovics István, Neszmély Község polgármestere. A közösség erejéről és a hálaadásról tettek tanúbizonyságot mindketten, úgy is, mint református gyülekezethez tartozó gyülekezeti tagok.

Megható pillanata volt az istentiszteletnek, amikor a sor végén Valkiné Gúthy Éva helyettes lelkipásztor mondott köszönetet a gyülekezet nevében és adta át személyes ajándékát Molnár Istvánnak, aki az építkezés minden napján személyes részvételével adott példát a szolgálatra.

Az istentiszteletet követően terített asztalokkal várták a gyülekezet asszonyai a megjelenteket.

 

Valkiné Gúthy Éva helyettes lelkész