Tatai Református Egyházmegye

Országos Multimédiás Hittanverseny Szentesen

2017-03-22 17:45:26 / Nagy Attila

A lábatlani gyülekezet hittanosai évek óta nagyon szép eredményeket érnek el a Tatai Református Egyházmegye által szervezett hittanversenyeken.

Ezért felmerült bennünk a gondolat: mi lenne, ha kipróbálnánk magunkat egy országos szintű bibliaismereti versenyen.

A Református Pedagógiai Intézet honlapján olvastuk a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola multimédiás hittanversenyre való felhívását, melyet az idén a szentesiek már a 11. tanévben szerveztek meg. Elsősorban református iskolák számára hirdették meg ezt a korszerű, számítógépes ismereteket is igénylő versenyt, de szívesen fogadták gyülekezetek jelentkezését is.

 

Két fős csapatokkal lehetett benevezni, három korosztályban (3-4. osztály; 5-6. osztály; 7-8. osztály). Mi egy csapattal indultunk az I. korosztályban (3-4. osztály), két kiváló lábatlani hittanossal, ERŐS DOMINIKKAL és LOHNER MILÁNNAL.
Február 24-én, pénteken került sor e magas szintű, komoly felkészülést igénylő versenyre, melyen a lábatlani gyülekezet nemcsak az Egyházmegyét, de az egész Dunántúli Egyházkerületet is képviselte.

 


Az iskola dísztermében tartott rövid áhítat után a tanári kórus énekében gyönyörködhettünk.

 

A gyakorlati eligazítást követően a csapatok elfoglalták helyüket az iskola informatikai termeiben.

 

Erős Dominik (balra) és Lohner Milán lábatlani református hittanosok a hittanversenyen

 

A verseny során olyan kreatív feladatokat kellett megoldaniuk, ahol a megszerzett tudás mellett más egyéb készségeiket is alkalmazniuk kellett. (Az internetes böngészéstől a rajzoló-és szövegszerkesztő programok használatáig.)

 

Minden korcsoport feladatsorát az új kerettanterv szerinti tananyagból állították össze. A feladatokat természetesen csak akkor tudták megoldani a gyermekek, ha ismerték a bibliai történeteket.
A versenyfeladatok megoldása másfél órát vett igénybe, fél 2-kor került sor az eredményhirdetésre. Az 1. korcsoportban összesen 10 csapat indult, az alábbi helyekről:   Lábatlan, Makó, Debrecen, Kiskunhalas (2 iskola) , Szentes, Kisvárda.

 

 

Az I. korcsoport első 3 helyezettjei a következők:

 

1. helyezés: Földvári Gergő Miklós és Leskovics Péter (Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola, Debrecen)

2. helyezés: Erős Dominik és Lohner Milán (Lábatlani Református Egyházközség)

3. helyezés: Balog Vanda és Tomcsányi Péter (Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szentes)

 



Büszkeséggel tölthet el minket Dominik és Milán nagyszerű teljesítménye, mellyel bebizonyították, hogy tudásukkal, felkészültségükkel a református iskolák tanulói között is kiválóan megállnák a helyüket. Felkészítő hitoktatójuk: Darányiné Csonka Valéria ref. lelkész.


Az elért eredményhez szívből gratulálunk, és a lábatlani gyülekezet nevében köszönjük a sok-sok tanulást, lelkesedést, mellyel ismét öregbítették református közösségünk, és egész településünk hírnevét.