Tatai Református Egyházmegye

Óvodai kibocsátó istentisztelet a tatai Hajnalcsillag Óvodában

2017-06-14 18:15:18 / Nagy Attila

Szikrázó napsütés és nagy meleg köszöntötte május 26-án, a tatai Hajnalcsillag Református Óvoda kibocsátó istentiszteletére érkezőket a tatai templom udvarán.  A szülők, hozzátartozók és a kis lurkók is izgalommal várták, hogy megszólaljon Ildikó néni keze alatt az orgona és kezdetét vegye az ünnepi istentisztelet és az a kis műsor, amellyel a négy óvodai csoport (Szőlőfürt, Szivárvány, Bárányka és Halacska) iskolába készülő gyermekeit búcsúztatják.

Dr. Szabó Előd lelkipásztor lelkipásztor igehirdetésében az 1 Péter 5,7 alapján elsősorban a gyerekekhez szólt, kiemelve, hogy a mindennapi játékban, a közös éneklésben, az óvó nénikkel és óvó bácsival való játékban mind-mind az az első, hogy napjaink örömeit, próbáit átadjuk lsten Fiának.

 

Edina vezető óvónő beszédének bevezető részében Istennek adott hálát a gyermekekért és azokért a családokért, akik a Hajnalcsillag óvodába íratták gyermekeiket. Külön köszönetet mondott az intézményfenntartó Tatai Református Egyházközségnek kiemelve a  együttmunkálkodás áldásait.

 

Üde színfoltja volt a megható ünnepségnek, amikor Sahinné Herczeg Edina vezető óvónő az óvoda külsős segítőit, Molnár Éva logopédust és Kisékné Bensó Noémi fejlesztő pedagógust köszöntötte, majd a hála virágait adta át Savanyuné Fekete Márta óvónő részére, aki 30 éve dolgozik hivatásában.

 

 

Az istentisztelet következő részében a ballagó óvodások adtak rövid műsort a csoportok egy-egy óvókája és a dadusnéni segítségével.

 

Az istentisztelet ünnepi része volt az is, amikor Papp László, a Hajnalcsillag Református Óvoda lelkipásztora palástosan és kézrátétellel minden végzős óvodás életére Isten áldását kérte.

 

Az orgonaszóra történt templomi kivonulást követően a parókiaudvaron a népviseletbe beöltözött végzős óvodások Bíróné Csatári Dóra és Retkesné Kiss Mónia vezetésével népi és biblia kiszámolós játékokat, körtáncokat mutattak be.

 

Lelkipásztor-szülőként hálás a szívem, hogy kislányunk igazi lelki otthonra talált az Intézményben, s az itt dolgozók, az óvodapedagógusok elhivatott Krisztus tanítványokként tanították, oktatták nevelték nem csupán Abigélt, de minden egyes kisgyermeket. Álljon itt a beszámoló végén tehát az ő nevük: Sahinné Herczeg Edina vezető óvónő, Szőlőfürt csoport: Francsics Tamásné Gurmai Edit; Számvéberné Pőcze Györgyi Szivárvány csoport: Nagy Judit; Retkesné Kiss Mónika Bárányka csoport: Bíróné Csatári Dóra; Savanyuné Fekete Márta Halacska csoport: Nagypálné Sándor Szilvia; Dodek JánosDadusok: Szőlőfürt: Bognárné Steiner Irén Szivárvány: Petróczki Edina Bárányka: Jurassa Jánosné (Melinda) Halacska csoport: Vizslóczki Krisztina Pedagógiai asszisztens: Herczog Károlyné (Erzsike) Konyhás: Tóth Jánosné (Ella néni), Gazdaságis: Herczeg Inméné (Böbi néni)

 

Rásky Miklós