Tatai Református Egyházmegye

Egyházmegyei hittanverseny

2017-10-17 15:50:35 / Nagy Attila

Ebben az évben is megrendezésre kerül 2017. november 25-én, Neszmélyen az egyházmegyei hittanverseny. Ennek az eseménynek a helyi Launai Miklós Református Iskola (2544-Neszmély, Petőfi u. 10.) ad otthont.

Jelentkezési határidő: 2017. október 29.

Az idei versennyel kapcsolatosan a szervezők fő célkitűzése az, hogy a résztvevők - legyenek azok felkészítők, szervezők, vagy csapattagok - megérezzék, hogy a versenyzés túlmutat önmagán, a hangsúly nem a másik legyőzésén, és a teljesítmény újabb kényszerén van, hanem az együttlét örömén, amely által mindannyian megtapasztalhatjuk, hogy az Isten közelében jó lenni.

Éppen ezért hitoktatásunk, felkészítésünk során az ismeretek minél mélyebb és pontosabb elsajátítása mellett az is cél legyen, hogy ezzel az ismerettel hogyan gazdagodhat, válhat teljesebbé a gyermek élete. Segítsük őket a hídverésben, hogy megtalálják az utat a Biblia üzenete és a saját mindennapi életük között.

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében szervezik a nap eseményeit, állítják össze a feladatokat.

 

A korcsoportok témájának kiválasztása a RPI tankönyvcsalád anyaga alapján történik úgy, hogy az mindkét osztály anyagát tartalmazza.  A bibliai történetekhez az Újfordítású Bibliákat használják.

 

A fentiek miatt ajánlott a vegyes csapatok (3-4 fő/csapat) kialakítása.Mivel a korábbi évek tapasztalata alapján a nyolcadikos korosztályból van a legkevesebb jelentkező, ezért számukra a részvételt szeretnénk oly módon biztosítani, hogy akár egyénileg, akár 2-4 fős csoportban is indulhatnak.

 

Jelentkezni Jakab Istvánnál lehet a bakajg@gmail.com e-mail címen.

A jelentkezésnél kérjük, adják meg a csapat nevét, illetve a résztvevők pontos nevét, osztályát.

Az összetartozás-élménye erősítése céljából minden csapat az idén is előzőleg készítsen a csapat nevével összefüggő egyen-jelvényt, kitűzőt, pólót, karkötőt, nyakkendőt, nyakláncot...stb., bármit, amit ők saját kezűleg készítenek (iskolai egyen ruha kizárva!), és a verseny napján viselnek. A regisztrációnál ezt bemutatva minden csapat ugyanannyi pontot kap érte. Amelyik csapatnak nincs, az itt nem szerez pontot.

 

 

Jelentkezési határidő: 2017. október 29.

 

2-3. osztály:

Református hittanos vagyok (RPI 3 osztály / 1. lecke; RPI 2. osztály /2.lecke)

Ismerjük meg a Biblia világát (RPI 2. osztály /3.lecke)

1Mózes 12,1-9

1Mózes 13,1-18

2 Mózes 2,1-10

2Mózes 3,1-15

 

 

4. - 5. osztály

Református hittanos vagyok - RPI 3. o./1. lecke Református címer,

1Mózes 11,1-9

Bírák 6, 11-24

Bírák 6, 33-40

Bírák 7, 1-22

1Királyok 17,1-24

 

 

6-7. osztály

Református hittanos vagyok:RPI 6. o/2. Lecke Az Isten által adott könyvtár

2Mózes 20,1-17

Ruth könyve

 

 

8. osztály:

Az 5 Sola (RPI . osztály/4. lecke)

Reformáció főbb eseményei (RPI 6. osztály / 91-94. oldal)

Apostoli hitvallás

 

 

A nap lebonyolításához szükség van minél több segítőre, ezért kérjük, hogy aki szívesen részt vesz ebben, vagy tud a gyülekezetéből erre a szolgálatra magával hozni embereket, kérjük a csapat lejelentésénél jelezze. Lehetőség szerint csapatonként legalább egy segítőről gondoskodjatok!

 

Szponzorok kerestetnek! Akinek az ismeretségi körében van olyan vállalkozó, aki bármilyen módon (termékeivel vagy pénzzel) szívesen támogatja rendezvényüket, vagy a gyermekek jutalmazását, kérjük, minél hamarabb jelezze.

 

A nap részletes programjával, és egyéb tudnivalókról  még egy későbbi híradás várható.

 

Áldott, örömteli felkészülést kívánunk!

 

A szervezők nevében:

Kovácsné Gombos Tímea lp.