Tatai Református Egyházmegye

Reformáció 501

2018-01-02 21:01:04 / Nagy Attila

Steinbach Józsefnek, Dunántúli Református Egyházkerület püspökének gondolatai 2017-re visszatekintve és a 2018. évre továbbgondolva:

 

"Sok eseményen, megemlékezésen és találkozón vettünk részt, amit ezek közül kiemelnék, az az összetartozás megtapasztalása volt a dunántúli, a Kárpát-medencei és a szórványban élő reformátusok között. A Papp László Budapest Sportarénában tartott istentiszteleten meghatározó volt több ezer ember előtt szolgálni - ez nagy ajándék volt számomra. November elején pedig találkozhattam a párizsi magyar reformátusokkal, akik reformációi megemlékezésükön a gyülekezetük fennállásának 90. évfordulójáért is hálát adtak.

Emellett személyesen is jelen lehettem gyülekezeti alkalmakon - a 351 dunántúli templomunkban emléktáblát állítottunk az évforduló alkalmából -, a legfontosabb tapasztalat az volt, hogy nemcsak a múltra tekintettünk, hanem reménységgel a jövőbe is.

Azt látom magam körül, hogy a ránk bízott, hűséges és kitartó munkát az Úristen megáldja. Itt csendes munkára gondolok, néha már fáraszt a harsány és önmagát reklámozó tevékenység, mert nem erre van szükség, hanem arra, hogy mindenki a maga helyén, a maga feladatai között legyen hűséges: hirdesse és élje az evangéliumot, miközben kapcsolatban marad testvéreivel. Bizakodva tekintek a jövőbe, hiszem, hogy a reformáció 501. éve is sok lehetőség tartogat."

 

Megjelent a reformatus.hu oldalon az Egyházkerületek Vezetőinek a 2017-es Jubileumi Évről és annak jeletőségéről szóló írásai között