Tatai Református Egyházmegye

Mobilalkalmazás - Bibliapp

2018-09-04 15:34:33 / Nagy Attila

Elkészült a Bibliapp, a Magyarországi Református Egyház hivatalos mobil alkalmazása.

"Az okostelefonokra, tabletekre telepíthető program nem az első magyar nyelvű keresztyén applikáció, ám az egyetlen, amelyik két magyar nyelvű bibliafordítás és a napi igemagyarázat mellett a Heidelbergi Kátét és a Második Helvét Hitvallást is magában foglalja. Nemcsak a napi csendességünkben lehet hasznunkra, de segítségével könnyen utánanézhetünk egyházunk tanításának egy-egy minket érdeklő kérdésben, és a vonatkozó bibliai szakaszokat is egy kattintással elérjük.

Az alkalmazás tovább bővülhet a jövőben, ha elkészül az új református énekeskönyv, azonban addig is igazán hasznos útitárs és iránytű lehet a mindennapok forgatagában.
A már említett kereszthivatkozásokkal átszőtt komplex program létrejöttét hosszú évek fordítói munkája előzte meg: a Heidelbergi Káté 2013-as mai magyar nyelvű fordítása után a reformáció tavalyi emlékévére megújították a Második Helvét Hitvallás szövegét is. Az applikációban a református egyház által hivatalosan is elismert két bibliafordítás - a Károli-féle és a 2014-ben megjelent revideált új fordítás - közül választhatunk, míg a napi igeolvasáshoz a Kálvin Kiadó gondozásában évente megjelenő Református Bibliaolvasó Kalauz igemagyarázatai szolgálnak vezérfonalként."

A Biblia mindenkié - valljuk, ezért az alkalmazást bárki ingyenesen töltheti le. További részletek az MRE honlapján itt olvashatók.

Kapcsolódó link:
http://www.reformatus.hu/