Tatai Református Egyházmegye

A. B. F. R. A. - Gyászhír

2019-02-15 11:42:54 / Nagy Attila

Bellai Zoltán kaposvári református lelkipásztort, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosát 2019. február 15-én, pénteken hajnalban életének 69. évében, szolgálatba küldő Ura hazahívta.

 

 

A Dunántúli Református Egyházkerület egész közössége, a Somogyi Református Egyházmegyével és a Kaposvári Református Egyházközséggel, valamint Országos Egyházunkkal és a kárpát-medencei reformátussággal együtt hálát adunk azért a fáradhatatlan, szerteágazó, egyházépítő és egyházvezető szolgálatért, amit Bellai Zoltán református lelkipásztoron keresztül a mi Urunk elvégzett közöttünk. Kedves Igéje testet öltött benne: az Úrban bízók krisztusi ereje nem engedte őt soha lankadni, ezzel az erővel szolgált, ezzel az erővel hordozta a betegséget, ez a megváltó, krisztusi erő tartotta meg őt″ - fogalmazott a Dunántúli Református Egyházkerület elnöksége.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." (Ézsaiás 40,31)

 

Életéért 2019. február 23-án szombaton 11.00-tól adnak hálát a Kaposvári Református Templomban.

Hamvainak elhelyzése szűk családi körben történik majd Zelickisfaludon.