Tatai Református Egyházmegye

Reformátusok Napja Nagyigmándon

2019-06-13 12:07:12 / Nagy Attila

Valami, ami más, mint a megszokott. Valami, ami sokakat megmozgat. Valami, ami Isten szeretetére mutat, de úgy, hogy közben több generáció tud felhőtlenül szórakozni és kikapcsolódni. Valami, amire még sokáig emlékezhetünk.

Pünkösd vasárnap délutánján "Reformátusok napját" tartottunk Nagyigmándon. Volt nekünk már korábban kerti partink, ez lett volna a 14. alkalom. Volt nekünk már korábban szabadtéri istentiszteletünk, idén lett volna az 5. a sorban. Ilyen azonban még nálunk soha nem volt.

 

15 órától nyíltak meg a programok a Nagyigmándi Szabadidőparkban. 18 óráig minden generáció részére voltak foglalkozások: fajátékok, arcfestés, kézművesfoglalkozás, szabadtéri játékok, népi játékok, foci, fogatolás, bibliai totó, süteményreceptek, sportjátékok, és megannyi más izgalmas időtöltés. Mellette rengeteg sütemény, lángos, sült kolbász, hogy senki ne maradjon éhes.

 

18 órától szabadtéri istentiszteleten gyülekeztünk össze, ahol a pünkösdi örömhír szólalt meg énekeskönyvi és ifjúsági énekek mellett, helyi zenészekből álló együttes kíséretében.

 

Az istentisztelet után gulyás vacsora állt rendelkezésre, mellé az ifjabbaknak házi készítésű limonádét ihattak, nagyobbaknak helyi borosgazdák által kínált borokat kóstolhattak meg.

 

 

Rendezvényünkön közel 300 fő vett részt, és mindenki jól érezhette magát. Jó volt együtt lenni, hitben, mint gyülekezet, vidámságban, mint baráti/testvéri közösség. Jó volt reformátusnak lenni, jó volt így ünnepelni a keresztyénség születésnapját. Köszönet érte minden szervezőnek, támogatónak és résztvevőnek. Köszönet érte az Egyház Urának! Soli Deo Gloria

Sugár Tamás lelkipásztor