Tatai Református Egyházmegye

Trianoni Megemlékezés Dadon

2020-06-09 11:59:54 / Nagy Attila

2020. június 1-én 18.00-tól több település mellett Dadon is megemlékezést tartottak a Trianoni Békediktátum 100. éves évfordulója alkalmából.

Az alábbi linken megtekinthető a dadi trianoni megemlékezés videója

https://youtu.be/wNAx7NtaKQ4


 

 

A rendezvény a nemzet határokon átívelő összetartozását hivatott erősíteni, több mint 100 percen át, így lapzártánkig nem ért véget. A résztvevők száma is csaknem száz volt, akik között ott voltak a Zsigmánd Király Borlovagrend díszegyenruhás képviselői is. - Ezek most nem a fájdalom percei - nyitotta meg Szücs Attila hivatalosan is az eseményt. A szervező Magyar Református Jövőért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a múltat nem szabad feledni, de most építjük a jövőt és erre kell koncentrálnunk.

 

Az igei üzenetet Kovács Tamás református lelkipásztor tolmácsolta, aki beszédében kitért a hit és a szeretet mellett az emlékezés fontosságára is. Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, aki a jelen és a múlt történései között párhuzamot vélt felfedezni. Egy XXI. századi láthatatlan ellenséggel, ha tetszik háborúval találtunk szembe magunk – célzott a pandémiára. A képviselő kiemelte, hogy eltekint a Trianonhoz kötődő történelmi léptékek felemlegetésétől, inkább a nemzettől elvett száz évre helyezte a hangsúlyt. Szavait Wass Albertet idézettel zárta: „ Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel.” Az emlékest kulturális programjában részt vett Vadkerti Imre énekművész, az Őrzők Együttes (Gál László és Kreft-Horváth Márk) valamint Száraz Márk tárogatóművész.A rendezvény a nemzet határokon átívelő összetartozását hivatott erősíteni, több mint 100 percen át, így lapzártánkig nem ért véget. A résztvevők száma is csaknem száz volt, akik között ott voltak a Zsigmánd Király Borlovagrend díszegyenruhás képviselői is. - Ezek most nem a fájdalom percei - nyitotta meg Szücs Attila hivatalosan is az eseményt. A szervező Magyar Református Jövőért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a múltat nem szabad feledni, de most építjük a jövőt és erre kell koncentrálnunk.