Tatai Református Egyházmegye

Új Kiadványok a Kálvin Kiadótól

2020-06-30 00:11:50 / Nagy Attila

A Kálvin Kiadó ezúton is tájékoztat minden érdeklődöt arról, hogy webáruháza nfolyamatosan vásárlói rendelkezésére áll, és a nyár folyamán is a megszokott nyitvatartás szerint várja az érdeklődőket a Bocskai úti könyvesboltban. A zsinati könyvesbolt továbbra is zárva tart.

Új kiadványok jelentek meg:

Biblia (RÚF 2014) nagy családi
B/5 méret; 1360+8 oldal; 8900 Ft


Biblia (RÚF 2014) nagy családi, bőrkötés, aranyélmetszés
B/5 méret; 1360+8 oldal; 17000 FtEz a tartós, jó minőségű, fekete kötésben megjelentetett kiadás családi adatok és események bejegyzési lehetőségével az eddigi legnagyobb betűs változat a revideált új fordítású Bibliák között, amely akár az úrasztalára, akár idősek és gyengébben látók számára megfelelő választás lehet.


Vele vacsorálok, és ő énvelem
Bibliai szövegválogatás
Fr/5; 68 oldal; kartonált; 600 FtBibliai szövegválogatásunk középpontjában az úrvacsora, illetve eucharisztia áll. A válogatott ószövetségi és evangéliumi idézetek megmutatják az asztalközösségnek mint a barátság és a szövetség megpecsételésének hátterét. Megtudhatjuk, hogy milyen fontos volt Jézus életében és szolgálatában a közös étkezés, illetve az első keresztyének miért folytatták az asztalközösség és az utolsó vacsora hagyományát.
A bibliai szövegrészletek mellett az egyetemes egyház Szentírás-értelmezésének gyümölcseivel is találkozhatunk. Az évszázadok során sajnos az eucharisztia inkább elválasztó szentségévé vált a felekezeteknek. Ez a kis könyv mégis felmutatja mindazt, ami Jézus Krisztus jelenlétében összeköt bennünket.A Geleji-kánonokFordította: Buzogány Dezső
A/5; 120 oldal; kartonált; 1500 Ft
A kötetben a Geleji-kánonok, a Szatmárnémeti Nemzeti Zsinat végzései, illetve a Ruber-féle egyházi törvények szövegét Buzogány Dezső fordításában olvashatjuk.„Mi indokolja az egyházi törvények újrafordítását és kiadását? Mindenekelőtt az, hogy szeretnénk ráirányítani a figyelmet az egyházi szerkezet működését biztosító törvények történelmi jelentőségére. Geleji püspökkel szólva, a törvényeknek ugyanaz a szerepe az egyházban, mint az idegeknek a testben: a jól összehangolt működést biztosítják. Ezt tették évszázadokon át, és teszik ma is. Jelen egyházi törvényeink, ha nem is vették át szó szerint a régieket, a szellemüket annál inkább megőrizték. (...)
A törvényeket alapvetőnek nevezem, mert nemcsak a 17. század egyházi szerkezetének zavartalan működését biztosították, hanem elhatottak a 19. század második feléig, sőt, nyomuk fellelhető a mai egyházi törvényekben is. Mi több, a kor sajátos körülményei nem valami száraz egyházi paragrafusok megírását váltották ki az egyház nagy tanítójából. Geleji a szabályokat valóságos hitvallási tételekbe ágyazta, s ezzel a törvénykönyv fegyelmező, suhogó pálca helyett gyönyörűre csiszolt hitvallássá szelídült, amely megállja helyét bármelyik egyetemes református hitvallás mellett." (A fordító Előszavából)