Tatai Református Egyházmegye

„Magvető tábor" - iskolakezdés Dadon

2020-09-22 16:39:22 / Nagy Attila

Isten kegyelméből megkezdődhetett -bár a szokásostól kissé eltérő módon -a 2020-2021-es tanév. Az első „magvető" napunk áhítattal kezdődött a jelenlegi járványügyi előírások betartásával, melynek a kötelező maszk viselésenés kézfertőtlenítésen túl úgy tettünk eleget, hogy külön vettek részt ezen az eseményen az alsóbb évfolyamok és külön a felső tagozat.

Az áhítat fő mondanivalóját az az Ige adta, melyet iskolánk két hitoktatója közös gondolkodás után az év mottójának választott: "Minden gondotokat Őreá vessétek,mert neki gondja van rátok." (1Pét 5,7). Majd a lelki évindító után minden osztály elfoglalta a saját termét, mely több osztály esetében is változott a tavaly tavasszal otthagyotthoz képest. Kézműveskedéssel és beszélgetéssel folytatódott a nap, melyek gondolatai szintén az év mottójához kapcsolódtak.

 

Az osztályoknak saját elgondolás alapján kellett olyan képet, montázst készíteni, mely az egész év során a termüket fogja díszíteni, és emlékezteti mind az itt tanuló diákokat, mind az itt tanító tanárokat/tanítókat Isten gondviselő szeretetére. Az osztályok különbözőképpen fogták meg Isten Igéjének saját magukra jellemző fonalát, voltak,akik Isten életükben jelenvaló gondviselését emelték ki, de voltak,akik ennek szükségességét hangsúlyozták.

 

Szinte minden osztály élt a két hitoktató - Dombiné Albert Ildikó és Ligacs Andrea - által, a megvalósításra megoldásként felcsillantott ötletével, mely szerint a diákok a fő mondanivaló köré, saját kezeiket körbe rajzolva,kivágva,azokat egyénileg kiszínezve, és beleírva az őket foglalkoztató ésa témával összefüggő gondolataikat írták, és ezek a kis kezecskék díszítik Isten mindenki számára szóló, örökérvényű igazságát.

 

Kérjük együtt Istenünk gondviselő áldását az előttünk álló tanévre!

 

Ligacs Andrea református hitoktató