Tatai Református Egyházmegye

Kálvin Kiadó kiadványai a Csillagpontra

2021-07-20 21:24:13 / Nagy Attila

A Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó szeretettel hív minden érdeklődőt az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra, Debrecenbe!
Fogadja most e találkozó alkalmából elsősorban fiataloknak összeállított könyvajánlónkat.
Keressenek bennünket a Lehetőségek Piacán, a Könyvtér sátorban, valamint az önállóan és a Harmat Kiadóval közösen szervezett programjainkon.
A rendezvényen további együttműködő partnerünk az Ifjúságépítők csapata.


Válogatott ajánlatunk a Csillagpont résztvevőinek:





Biblia neked.Interaktív kiadás fiataloknak (RÚF 2014)

Ez a könyv neked szól függetlenül attól, hogy forgattad-e eddig a Bibliát, vagy éppen milyen közel érzed magad Istenhez. Ha csak most ismerkedsz Isten szavával, akkor a hozzá fűzött magyarázatok és útmutatások biztos támpontként szolgálhatnak a sokszor nehéznek tűnő út során, és segíthetnek abban, hogy a gyakorlatba is átültesd az olvasottakat. Akkor is érdemes kézbe venned, ha a Biblia rendszeres olvasója vagy, hiszen sok új szempontot és információt találhatsz, amelyekre eddig talán nem is gondoltál, tovább mélyítve az Istennel való kapcsolatodat.

Biblia neked fiatalok közreműködésével jött létre, és rengeteg izgalmas dolgot tartalmaz:

• 30 bibliai témát feldolgozó videólinket;
• több száz interaktív, az elmélyülést segítő feladatot a szövegrészek mellett;
• szabad felületeket, hogy írj vagy rajzolj;
• egyoldalas bevezetést minden könyv elején, ami bemutatja, miről szól az adott könyv, és hogyan kapcsolódik a Biblia nagy történetébe;
• 32 színes oldalt kulcsfontosságú információkkal a Bibliáról és a nehezebben érthető témákról.

A Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó közös kiadása.

Látogasd meg a biblia-neked.hu oldalt is!

 

Ahol a kincsed van. Szólások és közmondások a
Bibliából

A Biblia ismerete nélkül nehéz tájékozódni az irodalom, a történelem és a művészetek világában. De ez az ősi könyv áthatja mai beszélt nyelvünket is. Kötetünkben a Bibliából eredő leggyakoribb szólások és közmondások mai jelentését, használatát mutatjuk be. Elsősorban az általános iskolás korosztály tagjainak szeretnénk a mindennapi életben még használatos, de a forrásuktól már elszakadt kifejezések segítségével is rámutatni a Biblia és az abból eredő nyelvi kincseink fontosságára.

 

 

 


Bush, John
Napi menü.
Gondolatok, igék, imádságok John Bush rajzaival

Keresztyén karikatúra? Ez valami vicc?
Az - komolyan.

Egy kép néha valóban többet mond ezer szónál. A karikatúrák pedig olyan képek, amelyek a görbe tükör képén keresztül beszélnek.

A Napi menü egyfajta rendhagyó áhítatos könyv, amelyben találkozik a vicces és a komoly. John Bush amerikai grafikus találó karikatúrái, valamint hozzájuk kapcsolódó bibliai idézetek, gondolatok és rövid imádságok segítenek mélyebben megérteni a Bibliát, a keresztyén hitet és életet.


Szőke Attila - Szőke Etelka
Közeledjetek!
A párkapcsolat dinamikája

Életünk legfontosabb személyeihez való kötődésünk alapvetően meghatározza kapcsolatainkat, párkapcsolatunkat is. Finom, nem mindig tudatos motívumokról van szó, amelyek mégis örömtelivé vagy nehézzé tehetik a házaspárok életét. Hogyan lehet a házastársi kapcsolaton belül megtalálni azt a közelséget, amelyben valóban mindkét fél szeretve érezheti magát? Milyen hatással van a férfi- és a női szerepek változása a házastársi kapcsolatra? Megmaradhat-e a szenvedély egy életen át? Mi köze van egymáshoz a hitünknek és a kapcsolatunknak? Ezeket a kérdéseket feszegeti a párkapcsolat dinamikájáról szóló könyvében Szőke Attila Szilárd és Szőke Etelka, akik házastársak és munkatársak is.

A témák feldolgozásában segítenek a fejezetek végén található kérdések. A Baranyai (b) András illusztrációival készült kötetet ajánljuk pároknak és csoportoknak, egyházi házaspárköröknek.

 

2021. július 27-30-ig a Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat szeretettel várja az érdeklődőket a Csillagponton, a Lehetőségek Piacán, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.