Tatai Református Egyházmegye

Újra „Konfirmáltak találkozója" Nagyigmándon

2022-06-07 17:43:42 / Nagy Attila

Hosszú évek óta hagyomány Nagyigmándon, hogy május közepén találkozóra hívjuk jubiláns konfirmandusainkat. Az elmúlt két évben, a járványhelyzet miatt, sajnos nem sikerült megtartani ezeket a sokak által szeretett alkalmakat. Épp ezért döntött úgy gyülekezetünk presbitériuma, hogy idén megtartjuk, sőt meghívjuk azokat is, akiknek az előző két évben nem sikerült találkozniuk.

 

Május 14-én délután ünnepi istentiszteletre hívtak a harangok. Hozzávetőlegesen 150 vendégünk fogadta el a meghívásunkat. Voltak közöttük olyanok, akik csupán 10 éve tettek fogadalmat, de olyanok is, akik sok évtizeddel ezelőtt. Vannak testvéreink, akik ugyan fizikailag már nem tudtak részt venni az alkalmon, de lélekben voltak velünk, és otthonaikban emlékeztek rá, hogy 75 évvel ezelőtt álltak az Úr asztala elé.

 

Az istentisztelet során a református énekkar is köszöntötte az ünneplőket, majd fennállva újíthattuk meg konfirmációs fogadalomtételünket.

 

A templomi alkalom után a református iskolában gyülekezhettünk, ahol szeretetvendégség mellett, immár kötetlen módon eleveníthette mindenki fel a közös emlékeket. Alkalom adódott ennek során a felújítás alatt álló épület megtekintésére is.

 

 

Jó volt együtt lenni, Istennek adunk hálát érte. Reméljük lesz folytatás, és az elkövetkező években, megszakítás nélkül találkozhatnak az évfordulós visszaemlékezők.

 

Sugár Tamás