Tatabánya-Újvárosi Református Missziói Egyházközség

II. Közös Protestáns Reformációi Hálaadás Tatabányán

2015-11-20 12:31:05 / Rásky Miklós

Immár második alkalommal került sor november 1-én, vasárnap délután Tatabányán, a Bánhidai Református Templomban a közös reformációi hálaadásra. A Tatabányán élő és szolgáló 9 protestáns közösség Jézus Krisztusnak a Hegyi Beszédben elmondott boldog mondásai alapján szolgált öt-öt percben. Szilágyi Sándor bánhidai lelkipásztor köszönti a gyülekezetet A jelen lévő hívőket Szilágyi Sándor bánhidai református lelkipásztor köszöntötte, majd mielőtt a  a boldogmondások következtek volna, a bánhidai gyülekezet kórusa énekszóval adott hálát Istennek.  ...a kórus szolgálata A pásztorok többsége igehirdetéssel szolgált. Református részről Hamar László nagytiszteletű úr és bibliaórás közössége az Óvárosi Gyülekezet részéről ószövetségi parafrázissal, Rásky Miklós lelkipásztor az Újvárosi Gyülekezet részéről dicséreténekléssel és szavalattal szolgáltak.

Az óvárosi református bibliakörösök szolgálata Schermann Gábor evangélikus lelkipásztor igehirdetésébe a gyülekezetet is bevonta. Igei, lelkiismereti kérdései sokakat megdöbbentettek és elgondolkodtattak.

Schermann Gábor evangélikus lelkipásztor Baptista részről Varga Attila lelkész mélyteológiai tanítást hozott a gyülekezet elé. A kis közösségek pásztorai: Kocsis József a Magyar Pünkösdi Egyház, Füstös János a Kiáltó Szó Gyülekezet, Dezső Tibor a Reménység Gyülekezet részéről pedig élőhitű, személyes bizonyságtétellel szolgáltak.

Varga Attila a tatabányai baptisták részéről tett bizonyságot Kocsis József szolgálata Füstös János bizonyságtétele
Dezső Tibor igehirdetése

Különösen üde és lelkileg felemelő volt a Golgota Gyülekezet szolgálata. A közösség pásztora, az amerikai Matthew Edwards nem csupán személyes bizonyságtétellel szolgált, hanem a keresztyének számára a Mennybe hazatalálást jelentő útról szóló dallal is.

 


A közös imádság után a gyülekezeti teremben szeretetvendégséggel zárult a tatabányai közös reformációi hálaadás.

Rásky Miklós missziói lelkipásztor