Tatabánya-Újvárosi Református Missziói Egyházközség

Adventus Domini - harangszenteléssel, presbiterválasztással és ünnepi koncerttel várjuk az Urat

2015-11-25 06:22:09 / Rásky Miklós


Adventus Domini Gyülekezetünk az adventi időszakot elsősorban Isten iránti hálaadással kezdi és éli meg. A Dunántúli Református Egyházkerület 2011-ben alapította a lakótelepi missziót, amely Vass Edit Szeréna lelkipásztor vezetésével próbálta megkeresni és megszólítani a Sárberki, az Újvárosi és kisebb mértékben a a Gál István lakótelepen élőket.

A sárberki lakótelep részlete

A lelkészasszony távozásával 2015 szeptemberében, a missziói negyedik évében új időszak kezdődött, és ennek első jeleit éljük meg és ezért adunk hálát Istennek ebben az adventi időszakban.
Korábban elmaradt a gyülekezet életében a presbitérium választása, amely egy protestáns, református közösség, gyülekezet életében az egyik sarokkőnek számít. Istennek hála 2015 decemberében listás választással sikerül egy hattagú presbitériumot választani; következő blogbejegyzéseink egyikében részletesen is bemutatjuk a jelölteket.


Adventi első vasárnapunkon a szokásoktól eltérően délelőtt 10 órakor tartunk ünnepi, úrvacsorás istentiszteletet, melyre szeretettel hívjuk és várjuk testvéreinket!


Adventi második, harmadik és negyedik szombatján (12-én és 19-én hittanosainkat és szüleiket várjuk adventi kézműves foglalkozásainkra délelőtt 10 órától)


Adventben fogunk hálát adni - egy később pontosított időpontban a Kodály téri Közösségi Ház udvarán felállítandó kis haranglábunkát és harangunkért, amelyet a gyülekezet megtakarításaiból sikerül felállítanunk. A 22 kg-os harang Erdélyből, Marosvásárhelyről érkezik, a haranglengető szerkezetet, az elektronikát a Klassic 2000 Kft készítette, a haranglábat pedig Bán József. Az elvégzett munkáért és az adományokért legyen Istené a dicsőség és a hálaadás.


Advent második hétvégéjén csendességet, áhítatokat tartunk óvárosi testvéreinkkel együtt. Szombaton, december 5-én este 18 órakor a Kodály téri Közösségi Házban, majd vasárnap, december 6-án este az Óvárosi Református Templomban. Ezen az alkalmon zenés áhítatot tartunk a Four Bones kvartett szereplésével:


"Tízéves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégek. 2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával.
Az idei évben túlnyomórészt külföldön koncertező harsonakvartett első ízben látogat Tatabányára, ahol az Újvárosi Református Missziói Egyházközségben Adventi koncerttel örvendeztetik meg a megszokott lendületes műsoruk mellett ismert klasszikusokkal, modern, könnyed dallamokkal, s igazi zenei csemegékkel a
z odalátogató közönséget."

 

Alkalmainkra szeretettel hívjuk és várjuk Testvéreinket!