Várpalota-Pétfürdői Református Egyházközség Honlapja

Nyissák meg a templomokat vidéken!

2020-05-12 08:30:18 / Lukátsné Orovicz Piroska

Kedves Testvéreim!

Az alábbi levelet kaptuk Zsinatunk Elnökségétől. Ennek értelmében – úgy, ahogy eddig is – a vasárnapi istentiszteleteinket megtartjuk. A délutáni, valamint a hétközi alkalmakkal egyelőre várunk.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

 

„Nyissák meg a templomokat vidéken!

Nyissák meg a templomokat vidéken – ezt javasolja a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa. A testület május 11-i ülésén hozott állásfoglalása szerint „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével. Ahol zsúfoltság várható, lehetőleg külön istentiszteletet szervezzenek a 65 éven felülieknek.

Az Elnökségi Tanács kéri, hogy a tervezett nyári táborokat, konferenciákat, találkozókat a – testület korábbi útmutatásai értelmében – ne szervezzék meg!

A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa”

“Gyertek, menjünk föl az ÚR hegyére, Jákób Istenének házához, hogy tanítson minket útjaira, és az ő ösvényein járhassunk! Mert Sionból jön a tanítás, és az ÚR beszéde Jeruzsálemből”.(Mik. 4,2)

Lukátsné Orovicz Piroska lelkész