Veszprémi Református Egyházmegye

Újabb feladatok a hit- és erkölcstan szervezésével kapcsolatosan

2013-04-07 10:56:18 / Rásky Miklós

Számos országos és kerületi fórumon jeleztük már a hit- és erkölcstan oktatás megszervezésével kapcsolatos újabb információkat és feladatokat.

A legfontosabbakra azonban szeretnénk ismételten felhívni a figyelmét. Megjelent az EEMI 22/2013 (III.22). számú rendelete, amelynek ide vonatkozó paragrafusai (33 és 34 §) tartalmazzák az állami általános iskola és a gyülekezet közös és hatékony együttműködésének részleteit és a határidőket (Csatoltan mellékeltük).

Az érdeklődő szülők számára a tájékoztatókat a legtöbb iskolában április első hetében megtartották. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleménye alapján április 8-án és 9-én lesz a beiratkozás az állami általános iskolák első évfolyamába. Ekkor kell nyilatkozni a szülőknek arról, hogy az új tanévben az erkölcstant vagy az adott felekezetek által meghirdetett hit- és erkölcstant, ez esetben az általunk meghirdetett református hit- és erkölcstan tantárgyat kívánják-e választani gyermekük számára.

Az iskolával egyeztetve a lelkipásztor vagy megbízottja legyen jelen a beiratkozáson. A következő tanévben ötödikesek számára május 20-a a nyilatkozattétel határideje. Kérem, tegyünk meg mindent az ügy érdekében.

Tekintsük ezt Istentől készített lehetőségnek. Honlapunkon továbbra is tájékoztatást adunk a legfontosabb lépésekről, illetve az országos tájékoztatási anyagot (www.hittan.info) kísérjék figyelemmel.

Sok áldást, erőt, örömöt kívánunk az új feladathoz, és imádkozzunk azért, hogy ott legyen ezen a lehetőségen az Isten áldása. „Benne remélünk!" (2Korinthus 1,10)

Steinbach József püspök