Veszprémi Református Egyházmegye

Hittan ötletpályázat és eredményhirdetés a veszprémi új templomi gyülekezetben

2013-06-03 22:53:12 / Rásky Miklós

Írta és beküldte: Závodi Zsuzsanna lelkipásztor

 

Első alkalommal került kiírásra és megrendezésre - az egyházmegye támogatásával - az az alkotói pályázat, melynek témája „mit jelent számodra a hittanóra?" volt. Az elkészült rajtok, montázsok és egy értékes makett főleg alsós gyerekek munkái voltak. Összesen 21 alkotás.

A három fős zsűri, - Bognárné Dr. Kocsis Judit, Vincze Adrienn és Nt. Rásky Miklós - bírálta el a pályaműveket és a nyeremények átadására a veszprémi református újtemplomban került sor a május 12-i istentiszteleten. A díjazottak között balatonfüredi, pécselyi és veszprémi gyerekek voltak. Gratulálunk a lelkes kisgyermekeknek és köszönjük az inspirációkat, hogy jó, közösségformáló erő hittanórára járni. Bízunk benne, hogy az ötletpályázat a kövezkező évben még nagyobb érdeklődés mellett folytatódhat.

Az Isten-közelség, bizakodás egyik csodálatos adománya, ahogy a gyerekek látják a világot és benne  Istent. Különösen szép volt látni és tetten érni a gyermekek képi ábrázolásában azt a harmóniát, hogy a gyermekrajzok világában még nem válik szét a szent és a profán, a kettő természetes egységben jelenik meg. A gyermeki játék, kreativitás is lehet az isteni harmónia megsejtésének a temploma. A vasárnapi gyülekezet együtt tekintette meg az elkészült képeket, melyek később is kiállításra kerülnek a veszprémi új templomban.

Erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban". 1. Kor. 15. 58.

 

Závodi Zsuzsanna***