Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Isten tervét követve - Szabó Gábort választotta a Presbiteri Szövetség új elnökének

Imre Enikő / 2024-07-04 10:48:04

A Magyarországi Református Presbiteri Szövetség májusi tisztújításán Bor Imre eddigi elnök nem vállalta a tovább az elnöki tisztséget, helyébe a küldöttgyűlés egyhangúlag választotta meg az ezidáig alelnöki tisztséget betöltő Szabó Gábort, a Dunántúli Református Egyházkerület presbiteri főjegyzőjét.

 

 

A teljes beszélgetés a tovább mögött olvasható.

tovább

Pünkösdi köszöntő

Imre Enikő / 2024-05-17 19:42:02

„Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk."

/Róma 8,16./

 

(A képen a Sáregresi református templom belseje látható.)


A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak a Szentlélek Isten megújító kegyelmében gazdag Pünkösd ünnepét kívánunk.

Az egyházmegye elnöksége:


 

tovább

„Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal!” (Róm 12,15) - Dunántúli Református Lelkigondozói Szolgálat

Imre Enikő / 2024-05-17 19:39:54

Megújult a DRESSZ, a Dunántúli Református Lelkigondozói Szolgálat. Az egyházkerület által fenntartott szolgálat azoknak szól, akiknek szükségük van arra, hogy melléjük álljon valaki, ha olyan nehézségbe, lelki gondba ütköznek, amit egyedül, a baráti vagy a gyülekezeti közösségben nem tudnak megoldani. Itt szakemberek segítik megtalálni a saját útjukat, ami a megoldás felé visz. A DRESSZ vezetőjével, Szépné Czippán Noémi lelkipásztorral, mentálhigiénés lelkigondozóval beszélgettünk a szolgálat egy műhelyalkalma előtt.


 

Részletek a tovább mögött.

tovább

Áldozócsütörtöki köszöntő

Imre Enikő / 2024-05-09 10:48:23

"Legyen velünk Istenünk, az Úr, ahogyan őseinkkel volt. Ne hagyjon el bennünket, és ne vessen el magától! Hajlítsa magához szívünket, hogy mindig az Ő útjain járjunk, és megtartsuk parancsolatait, rendelkezéseit és végzéseit, amelyeket őseinknek parancsolt. ... Hadd tudja meg a föld minden népe, hogy az Úr az Isten, nincs más. Legyen a szívetek teljesen Istenünké, az Úré, járjatok rendelkezései szerint, és tartsátok meg parancsolatait, úgy, mint ma!"

/1Kir.8,57-61/


(A képen a Polgárdi református templom belseje látható.)

 

A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak Krisztus szabadító és megtartó kegyelmében gazdag Mennybemenetel ünnepet kívánunk.


Az egyházmegye elnöksége:

 

tovább

Az üdvösség Isten jelenléte, megtartása és megváltása Jézus Krisztusban - Utolsó útjára kísérték Huszár Pált

Imre Enikő / 2024-05-09 10:36:03

Május 3-án, Várpalotán a református temetőben búcsúztunk Dr. Huszár Páltól, a Dunántúli Református Egyházkerület volt főgondnokától, a Magyarországi Református Egyház volt zsinati presbiteri elnökétől. A gyászszertartáson Steinbach József püspök, a zsinat lelkészi elnöke úgy fogalmazott: „Az üdvösség sisakja óv és ékesít, amit Dr. Huszár Pál élete bizonyított".

A teljes beszámoló a tovább mögött olvasható.

tovább