Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

A REV gyakornoki programot hirdet

Polgár Tibor / 2017-09-20 07:22:47

 

A Református Egyházak Világközössége (REV) 2018. január 1-től egy évre keres gyakornokot hannoveri irodájába. A jelentkezési határidő október 15-én jár le.


A REV magasan képzett, 30 év alatti fiatalok jelentkezését várja, akik 2018 januárjától egy évig dolgoznának a nemzetközi szervezetben. A munkavégzés helye a szervezet hannoveri központja.

 

Az állásra angolul beszélő, ökumenikus kapcsolatokban jártas fiatal egyháztagok, egyetemi hallgatók vagy akár lelkészek jelentkezését várják. A gyakornok a REV valamennyi programjában együttműködik a szervezettel, beleértve a kommunikációt, a gazdasági igazságosságot, az egyházi közösséget, ökumenikus kapcsolatokat, missziót és teológiát.

tovább

Reformációi ünnepség lesz az Arénában október 31-én

Polgár Tibor / 2017-09-14 21:19:19

 

Ökumenikus istentisztelettel és gazdag kulturális programmal készül a Reformáció Emlékbizottság október 31-ére. Már lehet jegyet venni a reformáció emlékévének központi ünnepségére, melynek a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.


tovább

Meghívó a Mezőföldi Református Egyházmegye Presbiteri Konferenciájára

Polgár Tibor / 2017-09-13 18:28:07

 

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony/Úr!


Kedves Gondnok Asszony/Úr!

 

Kedves Presbiter Testvérek!

 

Tisztelettel és szeretettel hívjuk a 2017. szeptember 30-án tartandó Mezőföldi Református Egyházmegye „Presbiteri Konferenciájára”.

 

A presbiteri konferencia helyszíne: Mór, Perczel Mór u. 10. Szolgáló Szeretet Háza

 

tovább

A reformáció teológiai és etikai dilemmái - Lelkésztovábbképző tanfolyam a Siloám Református Missziói Otthonban

Polgár Tibor / 2017-09-12 05:58:00

 

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia szervezésében ebben az esztendőben is lesz lelkésztovábbképző tanfolyam a balatonfüredi Siloám Otthonban (Balatonfüred, Honvéd u. 6-8.), amelyre szeptember 28 - szeptember 30. között kerül sor a mellékelt programtervezet szerint.

 

Idén is csak az interneten keresztül lehet jelentkezni a továbbképzésre. A jelentkezéshez egy űrlapot kell kitölteni, melyet megtalálnak az egyházkerület honlapján az aktualitások menüben illetve ide kattintva is kitölthetnek. Az űrlapon szereplő kérdések egyértelműek, a rájuk adott válaszok a szervezést illetve a továbbképzésen megszerzendő kredit pontok regisztrálását teszik könnyebbé. Az űrlap kitöltését követően a “Küldés” gombra kell kattintani.

tovább

Bibliai élménypedagógiai képzés Móron

Polgár Tibor / 2017-09-08 09:24:26

 

tovább

Csatlakozzon a ReforMaraton 500-hoz!

Polgár Tibor / 2017-09-07 06:39:46

 

Májusban indult a ReforMaraton 500 szervezése. Az a terv, hogy október hónapban 500 óra alatt 500 protestáns templomhoz, közösséghez visszük el Luther Márton 95 tételét.


 

Felhívjuk a figyelmet, hogy még lehetőség van arra, hogy bármilyen magyar protestáns közösség, aki a Kárpát Medencében él csatlakozzon a rendezvényhez. Minden csatalakozó közösséghez, templomhoz BÁRHOL a Kárpát Medencében elvisszük a Luther Márton által írt, magyarra fordított 95 tételt és együtt kiszögezzük, vagy kiragasztjuk látható helyre, így az 500 éves évfordulón, várhatóan 500 intézmény falán fog függeni az egykori tételsor. Abban bízunk, hogy ezeket a tételeket újra olvasva egy újabb személyes, közösségi megújuláshoz járulnak hozzá az 500 éves gondolatok.

tovább

Hová ment nagypapa?

Polgár Tibor / 2017-09-05 15:43:38

 

 

Fordította: Győri Katalin

 

ISBN: 9789635583539

 

205×205 mm; 32 oldal; keménytáblás

 

Nagyinál lenni nagyon jó, vele nagyokat lehet sétálni, és tőle mindent meg lehet kérdezni. Amikor meglátogatják nagypapa sírját, Emma a halálról és az elmúlásról kérdezgeti nagymamáját. A szelíd, türelmes válaszok a szerető Isten felé terelik a kislány gondolatait. Párbeszédük segítség lehet ahhoz, hogyan beszélgessünk gyermekeinkkel az élet egyik legnehezebb kérdéséről.

 

Lapozzon bele!

tovább

Imádság a Harvey hurrikán idején

Polgár Tibor / 2017-09-01 09:24:08

 

Partneregyházunk, az Amerikai Presbiteriánus Egyház (PC USA) segélyszervezetének vezetője hív imádságra az Amerikai Egyesült Államok déli részét sújtó Harvey hurrikán pusztításának idején.


Az amerikai partneregyházunk segélyszervezete a hurrikán által érintett területeken végez katasztrófa-elhárítási munkálatokat és tart közvetlen kapcsolatot a helyi egyházmegyékkel. A segélyszervezet vezetője, Laure Kraus lelkésznő imádsága itt olvasható.

 

Életünk Istene, kinek jelenléte megtart bennünket minden helyzetben!

 

A vihar idején szorongatottságunkban hívjuk/üdvözöljük szerető, könyörülő, és mindent helyreállító erődet. Bánatunkban, hálával és reménységgel nyitjuk meg szívünket: akiket megkímélt a természet tombolása, és akik életét örökre megváltoztatta a szél és eső pusztítása, hadd találjanak vigasztalást, ellátást és erőt a gyógyulás és az újjáépítés elkövetkezendő napjaiban.

tovább

Presbiterválasztás elé

Polgár Tibor / 2017-08-29 04:53:07

 

Istenünk végtelen kegyelme folytán ismét jelentős esemény előtt áll református egyházunk. Törvényünk értelmében megújulnak presbitériumaink, amelyek szerepe nélkülözhetetlen gyülekezeteink és egész egyházunk kormányzásában.


 

Bizonyosan ezúttal is lesznek közöttünk, akik megfáradtak a lassan véget érő ciklus folyamán, esetleg megromlott egészségi állapotuk miatt már nem tudják vállalni megtisztelő szolgálatukat. Illesse méltó köszönet ezeket a hittestvéreinket eddigi fáradozásaikért! Helyesnek tartanám, ha tiszteletbeli presbiterként tanácsaikkal, tapasztalataikkal továbbra is segítenék gyülekezeteink, egyházunk életének alakítását, jobbá tételét, amennyiben még módjukban áll ennek a tiszteletre méltó feladatnak a vállalása és lelkiismeretes végzése.

tovább