Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

MEGHÍVÓ LELKÉSZÉRTEKEZLETRE

Polgár Tibor / 2018-02-28 04:08:52

 

Kedves Szolgatársaim!

 

Szeretettel hívlak Benneteket márciusi lelkészértekezletünkre,

 

melyet 2018. március 6-án / kedden / 15.00 órai kezdettel tartunk

 

Székesfehérváron.

tovább

Bibliavasárnap a református egyházban

Polgár Tibor / 2018-02-26 22:22:22

 

Március első vasárnapja a református egyházban hagyományosan a Biblia vasárnapja. A tematikus vasárnap célja a szentírásolvasás népszerűsítése és a bibliafordítói munka ismertetése a gyülekezetekben. A bibliavasárnapi perselyadományok a protestáns bibliafordítások gondozását támogatják.


tovább

Néhány kattintással továbbra is az elsők között értesülhet híreinkről

Polgár Tibor / 2018-02-22 06:22:41

 

Facebookon is követi oldalunkat, és a rendszer legújabb frissítése után sem szeretne lemaradni híreinkről? Megmutatjuk, mit tegyen.

 

2018-ban a Facebook tulajdonosa, Mark Zuckerberg szeretné felvenni a harcot a kattintásvadász tartalmakkal és az álhírekkel. Ennek eredményeképpen átalakult a Facebook hírfolyama, február elejétől az aktív tartalmakra helyezik a hangsúlyt és újra nagyobb figyelmet kapnak a valódi hírek, illetve a vitaindító tartalmak.

 

Azonban amennyire pozitív a változás, olyan könnyen maradhatunk le fontos hírekről a frissítés miatt. Ezért, ha továbbra is szeretne elsők között értesülni a reformatus.hu híreiről, megmutatjuk, mit tegyen.

 

Asztali gép, lap top

 

Először lépjen be facebook profiljába, majd keresse ki a reformatus.hu Facebook-oldalát. Oldalunkon a borítókép alatt kattintson a „Követed” menüpontra, majd a legördülő menüből válassza a ki a Megjelenítés elsőként lehetőséget.

 

tovább

Segíts adód 1%-ának felajánlásával! - A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány felhívása

Polgár Tibor / 2018-02-21 21:11:53

 

 

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány idén is nagy szeretettel és köszönettel fogadja az SZJA +1 százalékának felajánlását.

 

Adószámunk: 18196913-1-42

 

 

Forrás: www.jobbadni.hu

tovább

Visszavonásig érvényes

Polgár Tibor / 2018-02-20 10:26:55

 

Hogyan változtak a személyi jövedelemadó bevallásának szabályai, és ezzel párhuzamosan az, hogyan ajánlhatjuk fel adónk kétszer 1 százalékát? Ennek jártunk utána Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivőjének segítségével.

 

tovább

Álljunk ki a kisebbségben élő magyar közösségekért!

Polgár Tibor / 2018-02-16 12:35:23

 

Nekünk csak egy aláírás, a kisebbségek számára azonban reménysugár a Minority Safe Pack. A Magyarországi Református Egyház elnöksége arra buzdít: csatlakozzunk az európai kisebbségvédelmi kezdeményezéshez.

 

A határon túl élő magyar embereket és közösségeket számtalan jogsértés éri a mai napig is. Az Európai Unióban egyelőre nincs átfogó kisebbségvédelmi szabályozás, pedig nagyjából 50 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez. Egész Európát tekintve – a 47 államban – összesen 340 történelmi kisebbség él, létszámuk meghaladja a 100 milliót, vagyis minden hetedik európai polgár valamely történelmi kisebbség vagy etnikum tagja.

 

A Minority Safe Pack, azaz Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés célja, hogy az Európai Bizottság fogadjon el konkrét jogi szabályozást a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében. Ha a kezdeményezés nyomán elegendő mennyiségű aláírás gyűlik össze, az segíthet a határon túl élő magyar testvéreink helyzetén. A szervezőknek 2018. április 3-ig (a húsvéthétfő utáni napig) kell összegyűjteniük legalább egymillió aláírást hét uniós tagállamból.

tovább

Igehirdetés

Polgár Tibor / 2018-02-14 19:19:34

 

Örömmel osztjuk meg


Katona János lelkipásztor Testvérünk


2018. február 11-én (vasárnap)


Magyaralmáson elhangzott igehirdetését,


mely a tovább után letölthető, meghallgatható.


Szeretettel várunk további igehirdetéseket honlapunkra!

tovább

Csatlakozunk a HEKS szíriai ösztöndíjprogramjához

Polgár Tibor / 2018-02-12 05:10:34

 

A Generális Konvent elnöksége – tavalyi döntésének értelmében – 1,8 millió forint értékben támogatja idén a svájci református egyházak segélyszervezetének (HEKS) szíriai ösztöndíjprogramját. A vasárnapi iskolai program után ez a második olyan kezdeményezése a HEKS-nek, amelyhez a magyar református közösség is csatlakozik közel-keleti testvéreink megsegítésére.

 

 

A svájci református egyházak segélyszervezete 3 millió forintos ösztöndíjalapot indított a szíriai református iskolák mintegy 1200 diákjának támogatására. Ezzel a szíriai gyülekezetek vasárnapi iskolái és a menekült gyerekeket befogadó bejrúti tanodaprogram mellett újabb területen támogatja a keresztyén közöségek helyben maradását és a társadalmi megbékélést.

tovább

Házasságkönyv – Kiemelt ajánlatunk a Házasság hetére

Polgár Tibor / 2018-02-11 03:14:53

 

"Vágyom egy boldog házasságra, egy életen át tartó kapcsolatra, egy mindig szerető társra, gyerekekre, családi életre. De azt is tudom, hogy ez magamtól nem megy. Kettőnk szövetsége reményt ad. Igazán viszont csak Isten hűségében bízhatunk. Abban, hogy a teljes Szentháromság őrzi, védi, táplálja a mi közös életünket, és Isten gondviselése és kegyelme fog kísérni minket."


tovább

"Éltető sodrásban" - Veszprémben lesz a Házasság hete nyitó istentisztelete

Polgár Tibor / 2018-02-08 08:35:59

 

2018. február 11-én 9:30-kor Veszprémben, a Kálvin János parki református templomban lesz a Házasság hete központi nyitó istentisztelete.

 

tovább