Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

PÜNKÖSDI KÖSZÖNTŐ

Polgár Tibor / 2018-05-19 07:09:14

 

 

"Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak… hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből… Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni… Mi akar ez lenni?…"


ApCsel. 2,1-3.12

 

 

A kép a bodajki gyülekezetben készült.

 

 

A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak a Szentlélek Isten megújító kegyelmében gazdag Pünkösdi ünnepet kívánunk!

 

 

Az egyházmegye elnöksége:

 

 

Imre Bálint sk.                         Kovács János sk.

esperes                               egyházmegyei gondnok

 

 

Nemes Gyula sk.                        Kótai János sk.

lelkészi főjegyző                        világi főjegyző

tovább

Meghosszabbított jelentkezési határidő a REND-re!

Polgár Tibor / 2018-05-17 06:04:52

 

 

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre 2018. június 29 - július 1. között a Református Egyházi Napok Dunántúl fesztivál. A dunántúli reformátusság találkozójára idén Kaposváron kerül sor. A lelkészi hivatalokban még a pünkösdi ünnepek alatt is lehet jelentkezni a fesztiválra. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

 


tovább

Így reagált a református világközösség az indonéziai merényletekre

Polgár Tibor / 2018-05-16 06:24:24

 

A Református Egyházak Világközösségének (REV) Szöulban ülésező végrehajtó bizottsága imádságra és szolidaritásra hívja tagegyházait.

 

tovább

Hajlék az örökkévalóságban

Polgár Tibor / 2018-05-14 07:46:37

 

 

„Azt szeretnénk, ha ez a múzeum az egyházkerületünk kirakata lenne" – mondta Steinbach József dunántúli püspök a Pannonia Reformata Múzeum ünnepélyes megnyitóján május 11-én Pápán. A templomteret, két állandó kiállítást, látványraktárat, időszaki kiállítóteret, ajándékboltot és kávézót is magában foglaló épületkomplexumot május 12-én ingyenesen tekinthették meg az érdeklődők.


tovább

ÁLDOZÓCSÜTÖRTÖKI KÖSZÖNTŐ

Polgár Tibor / 2018-05-10 05:52:52


"Menjetek el szerte a világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. …. Az Úr Jézus pedig miután ezeket mondta nekik, felemeltetett a mennybe, és az Isten jobbjára ült. Azok pedig elmentek, hirdették az igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel." Márk ev. 16,15-20


A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak Krisztus szabadító és megtartó kegyelmében gazdag Mennybemenetel ünnepet kívánunk!

 

Az egyházmegye elnöksége:

 

tovább

MEGHÍVÓ ÁLDOZÓCSÜTÖRTÖKI ISTENTISZTELETRE

Polgár Tibor / 2018-05-08 20:58:58

 

 

tovább

Ászáf tábor 2018. július 9-13. - Már lehet jelentkezni!

Polgár Tibor / 2018-05-08 06:53:36


Már lehet jelentkezni az idei Ászáf táborba a tábor honlapján!


www.aszafportal.hu


 

Érdemes ellátogatni a táborhelyszín honlapjára is:

 

www.zichy-vajta.com

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

tovább

Hajlék az örökkévalóságban - megnyílik a Pannonia Reformata Múzeum állandó kiállítása

Polgár Tibor / 2018-05-05 06:47:05

 

 

Az elmúlt évek sok-sok imádságát és munkáját követően örömmel adjuk hírűl, hogy 2018. május 12-től, a felújított Pápai Református Ótemplomban látogatható a „Hajlék az örökkévalóságban“ a Pannonia Reformata Múzeum állandó kiállítása.

 

További információk a múzeum facebook oldalán:

 

https://www.facebook.com/PannoniaReformataMuzeum/?hc_ref=ARTPOWxrHgg-DKcQIC-qjJwAlgv-wTA2IhRRTkEei0TtqoryEFw81ZireursjZ0brC4&fref=nf

tovább

Meghívó kisköri presbiteri konferenciára

Polgár Tibor / 2018-05-04 15:28:29

 

tovább

Keresztek nélkül

Polgár Tibor / 2018-04-25 07:24:02

 

„Jézus, te vagy minden álmom, éjszakám és nappalom, Te vagy igaz szó a számban, az én hajnalcsillagom… köszönöm, hogy mindennap megtart a Kegyelem!” – hangzik e nagyon szép bizonyságtétel az egyik keresztyén könnyűzenész szájából. Megindító, lírai és őszinte megvallása annak, ami a vallásgyakorlás igazi lényegét jelenti: azt, hogy nem vagyok felületes, a hitem gyakorlása nem csak vallásos érzületet, havi, félhavi vagy évente egyszer vállalt külsőséget jelent.

 

 

Hogyan lehetséges az, hogy kereszténységünk másik pólusán azt látjuk, be kell tiltani a kereszteket – és ezt egy egyházi elöljáró jelenti ki –, mert ezzel sértjük a muzulmánok hitét? Mit hoztak ők magukkal, ami nincs meg nekünk? Ők vajon szégyellnek Allah követői lenni? Ezt csak néhányszor mutatják meg? Egyre nehezebb kérdéseket kell feltennünk, amikor a migrációt vizsgálva figyeljük Európa sorsát, elsősorban annak nyugati és északi részét. A Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa minden évben szervez nyílt bizottsági ülést, ahova egy-egy aktuális téma szerint hívnak meg vendégelőadókat. Ebben az évben a migráció vallási vonatkozásai álltak a fókuszpontban, melyről Horváth-Sánta Hanga migrációkutató, az iszlám radikalizmus szakértője tartott előadást április 16-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában.

tovább