Siloám Missziói Otthon (Balatonfüred) lapja

Köszöntő

2021-10-21 /


Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az Otthon 2020-ban megkezdett felújítási munkálatai a 2021-es évben is folytatódnak.Emiatt sajnos 2021-ben sem tudjuk fogadni kedves vendégeinket. Nyitási időpontról jelenleg nem tudunk pontos információval szolgálni, előreláthatólag 2022. nyarán tud nyitni az Otthon. Megértésüket és türelmüket köszönjük!


 


Sok szeretettel köszöntöm a Balaton északi partjának történelmi hangulatot árasztó kisvárosában.


A település több mint kétezer éves múltra tekint vissza, igazán jelentőssé azonban a XIX. században vált, ekkor a hazai kulturális és társadalmi élet egyik legjelentősebb központjaként tartották számon. Híres költők, írók, politikusok töltötték itt a nyarat, lelték gyógyulásukat. Vonzereje gyönyörű fekvésében, szénsavas forrásainak gyógyhatásában, a felvidéken termő zamatos, jó boraiban, de legfőképpen az itt élő emberek vendégszeretetében rejlik. A város hagyományai, rendezvényei és természeti kincsei minden évszakban városunkba csábítják az érdeklődőket.

A ház 1949-ben került a Dunántúli Református Egyházkerület birtokába és azóta szolgálja a gondnoki, lelkészi, nyugdíjas, ifjúsági konferencián résztvevők testi, lelki felüdülését.
Kívánom hogy Ön is részesüljön ezek áldásaiban !


Oláhné Gerzsenyi Zsuzsa
intézetvezető