Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

KERÜLETI ÉNEKKAR DUNÁNTÚLON

Nagy Attila / 2023-08-28 19:51:11

A Dunántúli Református Egyházkerület KERÜLETI ÉNEKKARÁBA hirdet felvételt! Szeretettel hívjuk és várjuk mindazon lelkipásztorok, kántorok, kórusvezetők, kórustagok, énekelni-szeretők jelentkezését, akik kottaolvasók és magabiztos, tiszta énekhanggal, rendelkeznek.

 

A jelentkezéseket a vpm.cantabile@gmail.com címre lehet küldeni 2023.szeptember 1-ig.

 

tovább

Kántortalálkozó - Kántor továbbképző

Nagy Attila / 2023-08-28 19:33:22

Balatonkenesére hívják a szervezők a Dunántúli Református Egyházkerületben szolgáló kántorokat

 

2023. szeptember 23-án szombaton 10-17 óráig (Balatonkenese Kálvin János tér 1.)

 

Mindazokat, akik az új énekeskönyv (RÉ21) énekeivel, azoknak új korál-letétjeivel kívánnak gyakorlati módon megismerkedni.

 

 

tovább

Orgonakoncert Mocsán

Nagy Attila / 2023-08-26 09:20:39

A Mocsai Református Templomban 2023. augusztus 26-án szombaton 18.00-tól Vadász Attila orgonaművész koncertje lesz.

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

 

 

tovább

Tartós hittankönyvek Kárpátaljára

Nagy Attila / 2023-08-25 18:58:24

A tanév közeledtével az egyházközségekben  sok tartós hittankönyv állhat rendelkezésre azon felül, ami a tanév során helyben felhasználásra kerülhet.

Az Oktatási Szoglálat ezügyben Zán-Fábián Sándor Püspök úrral egyeztetett. Kárpátalján, az ottani hitoktásban szívesen fogadják ezeket a "feleslegessé" vált tankönyveket.

 

tovább

interjú Szép Sándor és Szépné Czippán Noémi etei lelkipásztorokkal

Nagy Attila / 2023-08-18 13:01:48

Ráhagyatkozó megküzdők

Szép Sándor és felesége, Szépné Czippán Noémi lelkészházaspárként rögös utat járt végig, de hitük megerősödött. Őszintén és nyíltan beszéltek ezekről a rögökről: diplomáért vívott küzdelem, babáik elvesztése, szolgálati hely váltása, lányuk daganata. Nem váltak sértetté, keménnyé, hibáztatóvá, hanem hálásak azért, hogy a tapasztalatok és megtapasztalások által formálódtak, és eljuthattak Isten akaratának teljes elfogadásáig. Öt gyermeküket szeretetben nevelik, szolgálataikat igyekezettel végzik, s mindemellett napvilágot látott két gyülekezettörténeti munka is.  - Kutasiné Molnár Boglárka lelkipásztor interjúja

 

tovább

„Radírozzuk ki a különbségeket!" - Adománygyűjtés

Nagy Attila / 2023-07-26 21:21:34

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdeti nyári tanszergyűjtését, hogy iskolatáskával és írószerekkel segíthesse a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat. A cél 1358 általános- és középiskolás támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett diákok, a háború elől elmenekült tanulók, valamint határon túli magyar fiatalok is szerepelnek.


A tanévkezdést a diákok egy része izgatottan, mások kevésbé lelkesen várják, egy azonban biztos: komoly hátránnyal indulnak azok a tanulók, akik nem tudják beszerezni a tanuláshoz, feladataik elvégzéséhez szükséges eszközöket, nem beszélve arról a szégyenérzetről, ami nem megfelelő minőségű, szakadt, elhasznált iskolaszereik miatt terhelik lelküket.

tovább

Egyházmegyei Kórustalálkozó

Nagy Attila / 2023-07-05 20:59:24

A Tatai Református Egyházmegye Mocsán tartotta 2023. április 29-én a XXX. kórustalálkozóját. Különlegessége, hogy a harmincadik, de a Covid idők után az első alkalom volt arra, hogy összegyülekezzünk, és együtt dicsérjük Istent. Mi úgy tudtuk, hogy Mocsán ez volt a harmadik kórustalálkozó, de a meghívott vendégünk Vizi István pátyi lelkipásztor, a Dunamelléki Református Egyházkerület és az Északpesti Református Egyházmegye zenei előadója említette, hogy ő volt már itt régebben Mocsán kórustalálkozón. Szóval akkor ez már itt szép hagyomány.

tovább

Egyházmegyei Rajzpályázat eredményei

Nagy Attila / 2023-06-19 15:56:02

A Tatai Ref. Egyházmegye 2023. évi "Mi Templomunk" c. rajzversenyére közel 200 alkotás érkezett be.

Hét korcsoportba bontotta a Zsűri a beküldött alkotásokat. A szervezők mindenki számára köszönetet mondanak a beküldött rajzokért. Továbbá mindenkit szeretnének megajándékozni munkájáért.

A beküldött alkotások között kiemelték az első, második és harmadik helyezettet és különdíjakról is döntöttek:

(Az összefoglaló tovább frissül ill. feltöltés alatt)

tovább

A múlt és jövő ünnepei a jelenben

Nagy Attila / 2023-06-13 02:07:31

Nagyigmándon május 13-án tartottuk meg a konfirmáltak találkozóját. Kerek évfordulós emlékezőket hívtuk meg ünnepi istentiszteletünkre. A legfiatalabbak 10 éve, a legidősebbek 75 éve konfirmáltak.

Az ünnepi istentiszteleten a konfirmáció alkalmával tett fogadalmat is megújították a jelenlévők. A templomi alkalmat követően a református iskolában folytattuk az ünnepséget, ahol szeretetvendégég keretén belül, immár kötetlen módon lehetett emlékeket felidézni.

 

tovább

Lezárult a rajzpályázat

Nagy Attila / 2023-06-06 14:34:37

tovább