ÚMVP 2007-2013 a Dunántúli Református Egyházkerületben

Általános tájékoztató

2024-04-25 /
Tisztelt Érintettek!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a Dunántúli Református Egyházkerületben futó MVH- illetőségű pályázatokról.

1.  Először azokhoz szólnék, akikkel már együtt dolgozunk a III. tengelyes, 1. körös pályázatok megvalósítása kapcsán.
Folyamatosan zajlik november közepéig a helyszínen történő bejárás, beszélgetés, véleménycsere.
A napokban minden érintett emailben jelzést kap arról, hogy várhatóan Linda vagy Dani, illetve Anikó és én mikor érkezünk. Külön kérném, hogy felmerült kérdéseiket, kéréseiket legyenek szívesek felénk eljuttatni, hogy a személyes beszélgetések alkalmával már kész válaszokat tudjunk adni.
A következő néhány hétben külön kérném az "elszámolós" projektek gazdáit, hogy a sikeres kifizetés érdekében nyugodtan telefonáljanak, kérdezzenek - ezért vagyunk.
A www.umvp.refdunantul.hu weboldalon már számos projekt nyomon követhető, kérem azokat a lelkészeket, közreműködőket, akik még nem vették fel a kapcsolatot Farkas Gergővel, mihamarabb tegyék meg.

2. Másodsorban szólnék mindenkihez, aki már adott be III. tengelyes, illetve IV. (Leader) tengelyes pályázatot templom-, parókia-, gyülekezeti ház felújításra.
16 beadott, még el nem bírált pályázatról tudunk, de ismereteim és érzéseim szerint ez a lista rendkívül hiányos.
Az MVH pontozási rangsort október közepe- végére ígérték.
A már futó pályázatok lelkészeinek többsége már jól érti a kérésemet: kérném az érintetteket, hogy a pályázati anyagok feldolgozásának megkezdéséhez emailben vegyék fel velünk a kapcsolatot. Nyilván mindnyájuknak tudomása van arról, hogy az egyházkerület hitelalapot nyitott a projektek végrehajthatóságához, ahhoz, hogy a projektek forrásigényét, felmerülésüknek várható időpontját be tudjuk illeszteni egy már forgó rendszerbe, elengedhetetlenül szükséges a mihamarabbi kapcsolatfelvétel.
Emellett az Önök figyelmébe is ajánlanám a refdunantul.hu társoldalát, ezen böngészve megtalálhatnak számos letölthető anyagot, amely segíthet abban, hogy a vállalt feladataik  segítségünkkel minél egyszerűbben teljesíthetők legyenek.

3. Végül, de nem utolsó sorban szólnék mindazokhoz, akik a jövő évben ilyen típusú pályázat beadását fontolgatják. Már jó néhány lelkész megkeresett az elmúlt hetekben. Készséggel állunk rendelkezésükre, elsősorban két okból.
Amennyiben szükség van kerületi segítségre, azt előre egyeztetnünk kell, keretet kell felszabadítanunk, ütemeznünk. Nyilván a hitelkeret befogadóképessége korlátozott, ezért szükséges lenne mihamarabb ismernünk az igényeket! Másodsorban pedig hadd fogalmazzak meg egy saját véleményt: minél alaposabban készítünk elő egy támogatási kérelmet, annál egyszerűbb lesz a nyertes projektet megvalósítani. Nagyon fontos lenne, hogy ne támogatáshoz találjunk ki célt, hanem célhoz keressünk támogatást! Lehetőségek vannak, az ilyen jellegű pályázati forrásokat 2011. március- áprilisában fogják megnyitni. Az előttünk álló 4 -5 hónap lehetőséget teremt a támogatási kérelmek alapos előkészítésére, építészeti és egyéb tervezésre.

Tisztelettel köszönve eddigi alkotó együttműködésüket:

Bellai Veronika

Kaposvár, 2010. október 15.