Veszprémi Református Egyházmegye

Országos eredmények a Csajági Református Iskolából

2019-06-12 17:05:50 / Szerkesztő

MÁJUSI REGIONÁLIS ÉS ORSZÁGOS VERSENYEK EREDMÉNYEI A CSAJÁGI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBÓLA Református Tananyagfejlesztő Csoport országos olvasópályázatot hirdetett a református iskolák 5-6. osztályos tanulói számára. A pályázat célja, hogy a felső tagozatos diákok körében népszerűsítse az érdekes és értékes ifjúsági regényeket, és erősítse az olvasás mint szabadidős tevékenység szerepét.

A versenyre 120 csapat jelentkezett, köztük iskolánkból is 8 csapat vállalta a havonta érkező lapok megoldását. 8 fordulóban 2 regényt kellett feldolgozniuk változatos feladatokkal. Minden fordulóhoz két komoly kreatív feladvány is kapcsolódott: egy szövegalkotási (riport, monológ,érvelés,versírás) és egy képzőművészeti (tablókészítés, gondolattérkép, szófelhő).Így a diákok sokféle képességeiket vetették be a sikeres megoldások érdekében.

Tanulóink magas színvonalon teljesítették a versenyt, három csapatunk az első tíz között végzett. A végeredményről a június 8-i budapesti eredményhirdetésen kapunk hírt, de azt már tudjuk, hogy ők meghívást kapnak a június végi négynapos olvasótáborba Nőtincsre, a Seholsziget Élményparkba.

Gratulálunk azoknak, akik mind a nyolc fordulót végigküzdötték, és eredményükkel iskolánk hírnevét öregbítették:

Breznyánszky Levente - Sörös Máté

Serfec Fanni - Feka Eszter

Toldi Emília - Kiss Dzsenifer

Fekete Panni - Néber Abigél

Hegedűs Kisó Boróka - Borbás Bernadett

 

A felkészítő tanár nénik: Máhrné Imrei Mária és Csapóné Máthé Zsuzsanna.

 

Május végén Zánkán rendezték meg a Balaton-felvidéki Iskolák Találkozóját. Intézményünket is képviseltettük a rendezvényen, egyik csapatunk a geológiai kalandtúra vetélkedőjében kiemelkedő teljesítménnyel 1. helyezést ért el. A csapat tagjai voltak: Kuti Levente és Sztankovics Balázs.

 

A tanév végéhez közeledve lezárulnak a levelezős tanulmányi versenyek. Diákjaink idén is eredményesen szerepeltek 2 témakörben: a földrajzi versenyen országos 1. helyezést ért el Kuti Levente, az országos történelmi versenyen pedig 4. helyen végzett Fürdős András. Felkészítőjük Farkas Béla tanár úr volt.

 

Csapóné Máthé Zsuzsanna