Lelkigyakorlat, Galyatető, 2021. november 8-12

, 2021-09-01 10:53:40

Szeretettel hívunk minden lelkipásztort lelkészek számára szervezett lelkigyakorlatra, mely a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálja. A résztvevők a lelkigyakorlat ideje alatt egyéni csendességben vannak, belső útjukon Fekete Márton marosvásárhelyi református lelkész kíséri és támogatja őket.

Napjaik ritmusát a következő gyakorlatok határozzák meg: közös napindító áhítat, egyéni rendszeres bibliaolvasás, ima, imanapló írása, természetben való imaséta, beszélgetés a kísérővel és végül újra közös megosztás az esti napzáró csoportban. Eszközök, melyek szükségesek lesznek: Biblia, bibliaolvasó kalauz (saját választású), jegyzettömb.

Célunk az Istennel való találkozás, amihez szeretnénk négy nap csendet biztosítani. Ezért kérjük, hogy a jelentkezők kötelezzék el magukat arra, hogy ezekben a napokban kikapcsolva hagyják telefonjukat és nem kapcsolódnak rá a netre sem. Fontos ezt előre jelezni a családnak, munkatársaknak. A lelkigyakorlat igazán akkor éri el célját, ha ez idő alatt nem azzal foglalkozunk, amivel otthon foglalkoznánk.

A lelkigyakorlat nem lazítás, hanem intenzív bekapcsolódás Isten jelenlétébe, munkájába. Ezért azokat hívjuk, akik ezt fontosnak tartják és ezen a téren fejlődni szeretnének.

Elhelyezés: a rendelkezésre álló szobákban egyesével, mely az egyéni elmélyülést szolgálja.
Ha valaki szeretne csendességben lenni, és kész betartani a lelkigyakorlat rendjét, de nem élne a lelki kísérő beszélgetés lehetőségével, azoknak a jelentkezését is szeretettel várjuk.

Jelentkezni a következő felületen lehet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5gs_6fspdWNTo-054DS3ctWbjaUbwqFNL0tKQsPx5ueH2Bg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

 

Maximum 7 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Megérkezés: november 8. hétfőn 17.00-ig

Első közös étkezés: vacsora

Utolsó közös étkezés: november 12. pénteken ebéd, hazaindulás 14:00-tól

A költségeket a Missziói Iroda támogatja, a részvételi díj 5.000.- Ft, mely a helyszínen készpénzben fizetendő. További információ kérhető a misszioi.iroda@refomatus.hu címen.

2021. September 25., Saturday,
Eufrozina , Kende napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5295
Összesen 2009. június 2. óta : 27086957

Ige Mellett

(10) „Én bizalommal vagyok irántatok az Úrban…” (Galata 5,7–15)

Mennyi probléma támadt hirtelen! Olyan szépen indult és haladt eddig minden, most pedig gond és baj mindenütt. Olyan jól futottunk eddig, most azonban... tovább