In memoriam Szűz Károly

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt


Dr Rothstädter Ágnes

2010-02-25 - 22:41

Nagyon szép megemlékezés.Én is nagyon szerettem,és nagyon hiányzik. Nekem kicsit több időbe telt, míg megírtam a visszaemlékezést,mert akárhányszor nekiültem,mindig elérzékenyültem.

Szűz Károly tiszteletesre emlékezve

Olyan hirtelen ,váratlanul hagyott itt minket Szüz Károly tiszteletes (Karcsi Bácsi),hogy elbúcsúzni sem volt idő. Élt 74 évet.Ááááá, dehogyis! Élt 144 évet… Mert olyan aktív, energikus, érdeklődő, volt. Lelkészi, egyházi teendőin túl szinte minden káli medencei, tapolcai rendezvényen részt vett: történelmi megemlékezéseken, önkormányzati, testületi gyűléseken, kulturális, egészségügyi rendezvényeken, nyugdíjas összejöveteleken, és még sorolhatnám.
Mindenkit szeretett, szavaival lelkesített, vigasztalt, biztatást, hitet adott. Csak a jót nézte a világban ,az emberekben ,és általa mi is elhittük: jók vagyunk.
Néha eljött hozzám a rendelőbe meglátogatni (soha nem panasszal), ilyenkor elbeszélgettünk, és kézcsókkal búcsúzott el. Szerettem hallgatni ízes”magyar-erdélyi” beszédét. Párszor én látogattam meg, mindig nagyon örült nekem. Két kaktuszt kaptam Tőle ajándékba. Azért szerette a kaktuszokat, mert ha elfelejtené megöntözni, akkor is szépen fejlődnek. A köveskáli református találkozón református énekeskönyvvel ajándékozott meg. Mindenkinek csak adott, szeretettel, örömmel. Ő nemcsak a Káli-medence ,nemcsak Köveskál, hanem a mi részünkké is vált
Közös terveink már nem valósulhattak meg. .Az adventi ökumenikus istentisztelet után Húsvétkor terveztük a következőt, a református templomban….
Legszebben veje, Szabó György tiszteletes fogalmazta meg 2009.február 21-én tartott gyászmiséjében, hogy milyen volt az „én Karcsi bácsim”. „Elveszítettünk valakit, akinek volt ideje megállni ebben a rohanó világban az utcán…..Azt a krisztusi fényt vitte az emberek lelkébe, amitől mindenki erősebb lett!”
Dr Rothstädter Ágnes
háziorvos

Refdunántúl Adminisztrátor

2010-02-11 - 08:14

"Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek" (1Pt 1, 22)


Tegnap reggel döbbentem olvastam a telefonomra érkezett rövid, tárgyilagos értesítést: elhunyt Szűz Karcsi bácsi.  Azonnal valami  fájdalmas hiányt éreztem belül. Nem, nem csupán azért éreztem-érzem ezt a hiányt, mert egy példaértékű kolléga távozott, hanem azért, mert egy olyan ember ment el közülünk, akit nem lehetett nem szeretni.

 


A teljes hír megtekintése

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2053
Összesen 2009. június 2. óta : 40188289