Új vezetőség a Nőszövetség élén

Jakab-Köves Gyopárka, 2014-05-26 00:00:00

Május 17-én tartotta a Magyarországi Református Nőszövetség tisztújító küldöttgyűlését. A Nőszövetség új elnöke P. Tóthné Szakács Zita, a Dunántúli Nőszövetség elnöke.

A Budapesten megtartott küldöttgyűlésen új vezetőséget választott a magyarországi szervezet. A küldöttek a következő négy éves ciklusra P. Tóthné Szakács Zitát, a Dunántúli Nőszövetség elnökét választották meg elnökül. Elnökhelyettes Dr. Svébisné Juhász Márta, a Dunamelléki Nőszövetség elnöke lett, míg a titkári feladatokat továbbra is Gilicze Andrásné látja el. P. Tóthné Szakács Zita megválasztása után elmondta: a nőszövetség legfőbb célja nem változott, azaz a híd szerepét kell felvállalni keresztyén asszonyok és nem keresztyének között is. Szemléletes képpel beszélt arról is, hogyan kell figyelnünk a társadalomban a lélekmentés szükségességére.

P. Tóthné Szakács Zitával, kerületi nőszövetségünk elnökével a Reformátusok Lapja május 25-i számában hosszabb beszélgetés olvasható. A felvételeket Máté Gyuláné készítette. Forrás: A Dunántúli Református Nőszövetség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 30., Tuesday,
Katalin , Kitti napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1195
Összesen 2009. június 2. óta : 40342987