Új intézményvezető a zalaegerszegi Mandulavirág élén

, 2014-07-17 04:00:00

Bozsoki-Sólyom Eszter lett a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházának intézményvezetője. A zalaegerszegi intézményben 37 gondozott tartós és átmeneti elhelyezését biztosítják, emellett 30 fő nappali ellátásáról is gondoskodnak.

A Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza 2011-ben alakult, miután Zalaegerszeg városa a Magyarországi Református Egyházzal kötött koncessziós szerződést a feladatellátásra. A fogyatékkal élők zalaegerszegi integrált intézményében harminc férőhelyen nappali, tíz férőhelyen átmeneti, harminc férőhelyen bentlakásos ellátást tudnak biztosítani.

Az új intézmény megalakításában komoly szerepet vállaló Dömötör Mónika korábbi intézményvezető távozását követően átmenetileg Török Zoltán református lelkész került az otthon élére, az ő helyét vette át Bozsoki-Sólyom Eszter.

A magyar nyelv és irodalom, valamint vallástanár jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen végzős diakónus hallgató, korábban a siófoki Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében terápiás munkatársként, majd szakmai vezetőként dolgozott. 

„Nagy szakmai kihívás számomra a jelenlegi kinevezés, mely sok-sok tanulással is jár” – mondta Bozsoki-Sólyom Eszter, aki a korábbi jó gyakorlatok megtartása mellett új elképzeléseket is szeretne bevezetni az intézményben. „Egyfelől az integráció elve mellett nagyon fontosnak tartom a normalizációt is, hogy gondozottjainkat minél inkább a többségi társadalom felé közelítsük, hogy saját képességeikhez és adottságaikhoz mérten minél jobban részei legyenek a társadalomnak.”

Emellett az intézményvezető kiemelte, nem ért egyet azzal, hogy a tanulmányai befejezését követően (16-18 évesen) lényegében megáll a fejlesztés a fogyatékos emberek esetében. „Úgy gondolom, hogy életük végéig kell őket fejleszteni vagy legalábbis szinten tartani. Nem egyszer tapasztaltam például olyat, hogy valakiről 25 éves korában derült ki, hogy gyönyörűen énekel…”


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4379
Összesen 2009. június 2. óta : 39858136